Fashion

5 items die je dit festival trends die je dit seizoen moet vermijden

Het festival seizoen komt er weer aan en als je een beetje into fashion bent, weet je dat muziekfestival Coachella de plek is waar nieuwe festival fashion geboren wordt. Het festival bij uitstek waar celebs, bloggers en alle Amerikaanse it-meisjes letterlijk alles uit de kast trekken om er zo fashionable mogelijk uit te zien en om hun eigen stijl zo goed en gek mogelijk weer te geven.

Over de jaren heen zijn er verschillende festival trends zo vaak gedragen dat ze nu een beetje outdated aan het worden zijn en als je er dit jaar fashionable bij wilt lopen op Pinkpop, Lowlands, Sziget of for the lucky ones, Coachella, moet je wel weten wat wel en niet meer kan dit festivalseizoen. Senior style editor van Net-a-Porter, Tracy Taylor, deelde haar mening en inzichten over de festival trends van dit jaar en het lijkt er op dat we afscheid gaan nemen van de flower crown oftewel bloemenkrans.

Wat kan niet meer?
Er zijn vijf dingen waarin we ons niet meer moeten hullen als we de Lowlands velden op gaan. Flowercrowns, suède vestjes, geelbruine boots, tiara’s en faux fur vestjes. Dit jaar zullen we op Coachella niet langer meer meisjes zien die van head to toe gehuld zijn in een complete bohemian of vintage stijl. Bohemian en vintage zijn natuurlijk nog wel van toepassing, maar wordt dit jaar gecombineerd met verschillende andere stijlen en het liefst met vintage items uit verschullende tijdperken. Niet meer helemaal boho, maar hedentijds gemaakt door te mixen en matchen met trenditems van nu.

Wat gaan we zien?
Trainingsbroeken, sneakers, biker boots, en atletische tops. Tracy weet het zeker, de sporty look is datgene wat we gaan zien dit festival seizoen. Met kleding en accessoires met wat meer feel en structure maak je je boho jurkje wat stoerder en op deze manier combineer je ook stijlen uit verschillende decennia. Wapperende jurken in combinatie met een sneaker in plaats van een sandaaltje en aangezien de nineties de nieuwe jaren '70 is moeten we niet vergeten dat precies die items dit seizoen hot zijn.

Verwacht dus trackpants in combinatie  met vintage pieces te zien en baseball caps in plaats van bloemenkransen. De high waisted short vervangt de gehaakte shirtjes en sporttop vervangen de kanten crop top. Maar, maak je niet druk, je kan je boho pieces nog steeds dragen, maar combineer ze slim met echte nineties klassiekers.

Shoppen maar!
Hieronder een aantal items die volgens Tracy Taylor helemaal hot en happening gaan zijn tijdens de festivalmaanden. Happy festival season!

Deel dit artikel
Back to top