Fashion

Maria Tailor en Tamara Elbaz kopen modemerk Percy Irausquin

Maria Tailor en Tamara Elbaz, onder andere bekend van het RTL-5 televisieprogramma 'Modemeisjes met een missie', hebben het modemerk Collection PRC van Zantman Modegroep overgenomen en zullen de lijn verder uit gaan bouwen.

Percy Collection werd in 2007 opgericht door beroemde Nederlandse designer Percy Irausquin. Percy was een groot talent en stond bekend als de man die kleurrijke, sexy jurken ontwierp en vrouwen extreem zelfverzekerd kon laten voelen in zijn creaties. Hij kleedde vele BN’ers waaronder Carice van Houten, Katja Schuurman, Nicolette van Dam, Estelle Cruijff en Leontine Borsato. Helaas was zijn droom maar van korte duur; hij overleed wegens een noodlottig ongeluk. De creatieve geest van wijlen modeontwerper Percy Irausquin, wordt middels de prêt-à-porter lijn Collection PRC, sinds 2008 voort gedragen door de Zantman Modegroep. Nu nemen Maria en Tamara het stokje over.



Tamara en Maria over PRC

Tamara: “Wij zijn altijd fan geweest van de prachtige ontwerpen van Percy. Hij was echt een veelbelovend talent met een unieke stijl. We hoefden dus geen twee keer na te denken toen wij de kans kregen om zijn pret-a-porter lijn over te nemen." Met de overname willen Maria en Tamara het merk nieuw leven inblazen waarbij de female touch van Percy bewaard blijft. Zij zullen voor de productie wel blijven samenwerken met Zantman. De eerste collectie van PRC zal worden gelanceerd in oktober 2013 en zal bestaan uit een voltallige collectie musthaves voor de feestdagen. Maria: “Ik mag nog geen details verklappen, maar het wordt in ieder geval chic, glamorous en super vrouwelijk. Onder toeziend oog van de Zantman Modegroep, zullen we er zorg voor dragen dat de handdruk van Percy nog steeds terug te vinden is in onze collectie.”

Deel dit artikel
Back to top