Fashion

Deze bijzondere jeans trend gaan we veel zien in 2022

Deze bijzondere jeans trend gaan we veel zien in 2022

De zeroes mogen dan wel een comeback maken op de catwalk, over één ding zijn de ontwerpers het eens: de skinny jeans kun je voorlopig in je kast laten hangen. Tijdens de shows voor de lente van 2022 waren het vooral baggy jeans die de show stalen.

Eén jeans die misschien wel de grootste trend wordt van 2022 is de balloon jeans en dit is wat je daarover wilt weten.

Dit is de balloon jeans

Levi's introduceerde de balloon jeans in 2020, maar nu we 'm veel vaker op de catwalk zien zou dit zomaar een trend kunnen worden. Maar wat zijn balloon jeans precies? Zoals de naam al zegt is het een baggy broek die een beetje een ballonvorm heeft. Klinkt niet direct heel flateus, maar als je het goed stijlt kun je de balloon jeans zéker hebben. Combineer 'm bijvoorbeeld met een laars met een goede hak of ga voor muiltjes dit voorjaar.

Waarom de balloon jeans juist nu een trend is? Dat komt vooral door de lockdowns en het vele thuiswerken. Veel mensen hebben geen zin meer in hele strakke kleding. Het moet vooral comfortabel zitten, net als de joggingbroek die je thuis aanhebt tijdens de Zoom-meetings. De balloon jeans is daarom ook heel comfi, maar je kan er wel een stuk meer fashionable de deur mee uit. 

3 x balloon jeans

balloon jeans

Van links naar rechts: Reclaimed Vintage inspired the new 84' balloon jean in vintage blue wash bij ASOS.com, Balloon Jeans bij Levi.com & Cropped Balloon Leg Jeans bij NA-KD.com

Even wat inspiratie: zo stijl je de balloon jeans

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top