Fashion

NYFW AW13: Highlights #1

De opening van New York Fashion Week vorige week markeert het begin van weken vol modeshows en presentaties in Milaan, Londen en Parijs. Fashionscene maakt een voorlopige balans van NYFW op en zet drie highlights op een rijtje.

1. Victoria Beckham

Posh Spice is inmiddels niet meer weg te denken uit het modelandschap en weet ons steeds weer met haar collecties te verrassen. In haar herfst/winter 2013 show combineert Victoria haar minimalistische ontwerpen met geruite stoffen en breisels, wat lekker herfstig aan doet. De kokerrok kan natuurlijk niet ontbreken en ook de slit dresses zijn van de partij. Glanzend camel hair op rokken en truien geeft de collectie een edgy en stoere touch.

Victoria Beckham AW 13

2. Alexander Wang
Alexander Wang besloot eens een andere weg in te slaan en toonde een collectie die een heel stuk meer klassiek dan sportief aanvoelt. Toch is er geen Alexander Wang zonder sporty elementen, en dus zitten er achter bont en satijn ook  bokshandschoenen, ruimvallende shorts en hoodies verstopt. Denk er een minimalistisch kleurenpalet van grijs, zwart, wit en bruin bij en de nieuwe collectie van Alexander Wang is compleet.

Alexander Wang AW 13

3. DKNY
DKNY stuurt modellen de catwalk op in zowel stoere, oversized creaties als vrouwelijke, getailleerde jurkjes. Luipaardprint vormt een centraal thema in de collectie en wordt gebruikt in truien, jurken, tassen en jassen. Door de print uit te vergroten en te combineren met sportieve elementen zorgt Donna Karan er echter voor dat het nooit ordinair wordt. Dat DKNY een donkere herfst niet ziet zitten is duidelijk: er komen ook de nodige rode, roze en blauwe outfits voorbij. 

DKNY AW 13

Deel dit artikel
Back to top