Fashion

AFW report: Marga Weimans

'Vierkant achter de mode staan!', 'Creatief met kubus', 'Geweldig om hiermee deze vijf fashiondagen af te sluiten.' Dat zijn maar een paar uitspraken die gaan over de show van Marga Weimans. Ze had de eer om als laatste designer haar collectie genaamd 'Body Archive' te tonen.

 
Met deze collectie onderzoekt Marga Weimans haar eigen origine. Zij vindt dat juist het verleden richting geeft aan de toekomst. 'De mode ontwikkelen tot een innovatieve extensie van het lichaam', voorspelt de designer. 
 
Met een kubus als basis van haar collectie, sterke prints en opvallende kleuren trok ze veel aandacht. De constante factor die in al haar ontwerpen terugkomt zijn verschillende kleurschema's bestaande uit persoonlijke DNA-codes van de ontwerpster. Materialen zoals acrylaat glas, katoen, zijde en high-tech stoffen zijn afgewerkt met grafische prints in intense en vloekende kleuren zoals rood, paars, groen en oranje, die vaak te vinden zijn op computerschermen. Dit resulteerde in een persoonlijke en spraakmakende collectie.
 






Door Martine Schut
Beeld Peter Stigter 2013

Deel dit artikel
Back to top