Fashion

AFW Report: Claes Iversen FW13/14

Op dag twee van Amsterdam Fashion Week was het aan Claes Iversen om de avond af te sluiten. Met de ingetogen collectie van de zusters Spijkers van eerder die avond nog vers in het geheugen, werden we weggeblazen door de elegante en ambitieuze looks van Claes Iversen.

Claes Iversen zette een sophisticated, onafhankelijk en sterke vrouw neer in zijn FW 13/14 fashion show, met de titel ‘Un-Tied’. De Deens-Nederlandse wist wat hij wilde en maakte daarbij duidelijke keuzes. Broekpakken en avondjurken, maar met een twist. De ontwerper experimenteerde namelijk volop met vormen, maar altijd met het vrouwenlichaam in het achterhoofd. Vrouwelijke silhouetten werden benadrukt of versterkt, door gestroomlijnde pakken, corsetlijfjes of ceintuurs.

Voor het kleurenpalet koos hij uitsluitend voor camel, wit en zwart met hier en daar een vleugje rood. Geen prints of patronen, maar alleen effen looks, waarbij de schoenen uitsluitend matchten. Waar schoenen meestal een ondersteunende werking hebben, waren die van Claes Iversen blikvangers opzich. Knielaarzen met een see-through achterkant deden ons hart sneller kloppen.

Tenslotte waren er nog de prachtige bewerkingen van plastic of rubber(?), wat zorgde voor een magisch contrast met de matte stoffen, en die de ontwerpen nog meer kracht bijzetten. Iedere look stond als een huis, stuk voor stuk. Dat het een geslaagde collectie was, bleken niet alleen wij te vinden. Claes Iversen kreeg een luid applaus toen hij na afloop op de catwalk verscheen.













Beeld: Peter Stigter 2013

Deel dit artikel
Back to top