Fashion

Obsessed with my: Mulberry Piccadilly bag

In 'Obsessed with my' laten we iedere week een fashionlover zien die een speciale band heeft met een can’t live without rode Chanel lippenstift, gebreide kabeltrui van oma, die rib-uit-je-lijf designerbag of dat ene festival shirt waar je een flink aantal plezierige uurtjes in hebt staan springen. Deze week Michiel van blog Jan Marcel en zijn Mulberry Piccadilly bag.
 
"Sinds ik interesse kreeg in mode, heb ik altijd geïnvesteerd in tijdloze designeritems. Van top tot teen in duizenden euro's lopen vind ik niet nodig. Ik ben een voorstander van wat meer betalen voor mooie en tijdloze items. Mijn eerste echte designeritem was mijn Piccadilly tas van Mulberry: peperduur, maar oh zo mooi!"
 


"Ik weet nog goed dat ik thuis de stille mededeling deed dat ik aan het sparen was voor deze tas. Mijn vader begreep niet hoe een zwarte, leren tas over de duizend euro kon kosten. Mijn zus was vooral aan het berekenen wat voor andere mode-items je wel niet van dat bedrag kon kopen en mijn moeder zei subtiel dat ik dit zelf mocht beslissen. Dat ze zo'n aankoop zelf nooit zouden doen was overduidelijk, maar mooi vonden ze de tas in ieder geval wel. Toen ik eindelijk het geld bij elkaar had gespaard, hier gingen nogal wat jaartjes overheen, was het tijd om hem eindelijk op te halen. Als een kind in een snoepwinkel stond ik met glinsterende ogen te kijken naar die mooie, grote, zwarte Mulberry die ik snel mee naar huis zou nemen. Tot op de dag van vandaag is het mijn allerduurste aankoop ooit.
 
Toch heb ik geen seconde spijt gehad. Ik heb hem weliswaar niet erg vaak kunnen gebruiken, omdat hij te groot is voor dagelijks gebruik en ik met reizen vrijwel altijd een koffer gebruik, maar ik vind het nog steeds één van de allermooiste designertassen. Voor afspraken wanneer ik een laptop en veel andere spullen mee moet nemen, gebruik ik hem heel graag, maar ook voor weekendjes weg is hij ideaal. Het is een tas die tijdloos is en niet snel verveelt."
 


"Het leuke aan de tas is vooral dat je hem kunt dragen met vrijwel alle kledingstijlen. Ik draag hem graag met mijn zwarte Yves Saint Laurent sneakers, waar ook een gouden detail in zit. Ook vind ik de tas goed passen bij een wat stoerdere look, waarschijnlijk vanwege het formaat van de tas. Vanwege zijn luxe uitstraling vind ik hem ook mooi staan bij de wat nettere outfits, bijvoorbeeld met een mooie blazer of klassieke jas."
 


"Binnen mijn kledingstijl passen eigenlijk verschillende items. Ik houd erg van afwisseling en dit zie je terug in mijn stijl. De belangrijkste voorwaarde is eigenlijk dat de items vrij simpel zijn. Ik houd van kledingstukken met mooie materialen en een goede pasvorm. Door middel van deze simpele items probeer ik altijd iets speciaals te creëren. Mijn voorkeur gaat uit naar outfits waarin simpele items een speciale look vormen, in plaats van dat er één item heel erg opvalt. Scandinavische merken vind ik helemaal te gek. Het minimalisme dat je in hun collecties ziet, spreekt mij enorm aan. Acne is absoluut mijn favoriete merk. En in eigen land kan ik erg genieten van Dieter de Cock's collecties voor Cold Method en de ontwerpen van Sjaak Hullekes en Marije de Haan. Maar één ding blijft zeker; welke stijl ik ook draag, mijn aankopen moeten bij iedere stijl passen. Dat is voor mij de belangrijkste voorwaarde voor iedere aankoop!"
 
Wil jij ook met een bijzonder mode-item in onze rubriek? Mail ons dan jouw verhaal inclusief enkele foto's naar info@fashionscene.nl. Waarom is je liefde voor jouw item zo groot en hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Wie weet schitter jij binnenkort met je modeliefde in 'Obsessed with my'!
Deel dit artikel
Back to top