Fashion

De ware identiteit van Karl Lagerfeld's kat

Na zes maanden anonimiteit heeft de persoon achter het beroemde twitteraccount  @ChoupettesDiary van Karl Lagerfeld's kat Choupette haar identiteit onthuld aan Fashionista. Het is Ashley Tschudin, Social Media directeur van The Daily - een baan die ze kreeg dankzij haar Choupette Twitter-account. Fashionista sprak met Tschudin over de reden waarom ze begon met het account en wat Chanel er van vond.
 
Waarom heb je besloten om je ware identiteit te onthullen?
Het is niet gemakkelijk om dagelijks met kat woordspelingen te komen! Na bijna zes maanden tweeten, voelde ik dat de buzz minder werd. Alle goede dingen komen aan een eind.
 
Heeft Chanel ooit contact met je opgenomen over de tweets?
Onmiddellijk na mijn eerste tweets. Karl Lagerfeld's assistent stuurde me direct een Twitterbericht om uit te vinden wie ik was. Ik verwachtte dat ik het account zou moeten sluiten, maar het Chanel-team vond het prima als ik bleef tweeten, zolang het allemaal netjes bleef. 


Karl en Choupette, gefotografeerd door Karl Lagerfeld.
 
Waarom heb je het Twitteraccount aangemaakt?
De dag dat het nieuws naar buiten kwam dat Choupette twee dienstmeisjes had, moest ik lachen om de belachelijkheid van dit alles. Alleen in de modewereld kan dit gebeuren. En of het nu uit verveling of creativiteit was, ik wist dat ik de kat een stem moest geven - een kattige stem!
 
Je hebt nu bijna 24.000 volgers. Had je dit ooit verwacht?
Absoluut niet! Ik had niet durven dromen dat industrie iconen als Karl Lagerfeld & Cathy Horyn Choupette mij zouden volgen. Toen Vogue, Harper's Bazaar, V Magazine en Grazia mij volgden, was ik gevleid. Er was zelfs sprake van een boek deal en dat is wel het laatste wat je verwacht van een nep Twitteraccount.
 
Heb je zelf een kat? Of is Choupette je eerste kattenliefde?
Vertel het niet aan Choupette, maar ik heb een Chihuahua: Roscoe. Sorry Dahhhling!
 
Hoe kom je in de mindset van een kat voor al die tweets? 
Ik vraag me gewoon af What would Choupette do? "# WWCD?". Zelfs als ik katten zou waarnemen ter inspiratie; er is er geen zo verfijnd als Choupette.
 
Ik heb gehoord dat je er zelfs een baan uit hebt gesleepd?
Na jaren The Daily te lezen, was ik blij toen ze me op Twitter gingen volgen. Voor ik het wist zat ik op sollicitatiegesprek op hun kantoor voor mijn droombaan als social media directeur. Ik moet Choupette echt een fles champagne als bedankje sturen.
 
Nu je identiteit bekend is, blijf je tweeten als Choupette?
Natuurlijk! Choupette's Diary zal altijd negen levens hebben, maar met mijn nieuwe baan zijn mijn prioriteiten wel verschoven waardoor jullie minder van Choupette op Twitter zullen zien dan voorheen.
 
Heb je plannen om de echte Choupette te ontmoeten?
Als we dat doen denk ik dat we direct wederzijds begrip hebben, maar de echt gedenkwaardige bijeenkomst zou voor mij de dag zijn dat ik papa's ... uh ik bedoel Karl's, hand mag schudden.

choupette laetitia casta v magazine shoot
choupette laetitia casta v magazine shoot
Choupette met Laetitia Casta in V Magazine, gefotografeerd door Karl Lagerfeld.
Deel dit artikel
Back to top