Fashion

Zo kwam Isabel Marant op het sneaker-idee!

Je ziet ze op dit moment overal: sneakers met een sleehak. Isabel Marant is natuurlijk de ontwerpster die ze in het leven riep. Nog steeds zijn er wachtlijsten voor de sneakers die zij ontwierp en gaan ze in menig online shop als warme broodjes over de toonbank. Maar hoe kwam ze op dit ontwerp?

Fashionista.com vroeg het haar!

"Je hebt een neus voor het ontwerpen van items waar mensen helemaal dol op zijn, zoals de sneakers met sleehak. Zag je dat aankomen? De originele versie is inmiddels over de duizend dollar op eBay nu?
"Dat is bizar! Ik wist wel toen ik ze maakte dat het een hit zou worden, maar dat we op dit punt zouden komen... Nee."

Hoe ben je er op gekomen?
"Het is iets wat ik deed als teenager. Ik nam wat kurk en stopte daar stukjes van in mijn sneakers, want ik wilde langer lijken. Ik heb er altijd over na gedacht en ik dacht ik moet echt iets met dit idee. Sneakers zijn zo comfortabel, maar aan de andere kant niet elegant. Een klein hakje maakt al een verschil, het geef je benen. Ik bedoel, ik snap vrouwen, ik ben een vrouw, ik weet wat we willen!"

Je wilde gewoon een beetje langer zijn dus!
"Het gaat altijd om het brengen van zelfvertrouwen. Ik ben net als iedere andere vrouw, dus ik probeer ervoor te zorgen dat we slanker en langer lijken, maar niet overdressed. Ik denk dat iedere vrouw dit herkent: je kleedt je 's ochtends aan en je ziet iets super moois. Je denkt: "Niet vandaag, vandaag heb ik een zware dag dus ik heb iets makkelijks nodig", het gaat om balans in de mode en een manier van leven."

interview idee isabel marant

De sneakers prijken aan de voetjes van menig fashion blogger, deze zijn van The Blonde Salad.

Isabel marant sneakers idee

Ook op streetstyle foto's blijven ze voorbij komen.

Beyonce isabel marant

En Beyoncé is niet alleen in haar clips fan, maar wordt er ook wekelijks mee op straat gespot.

Deel dit artikel
Back to top