Fashion

Obsessed with my: jurkjes!

In “Obsessed with my” laten we iedere week een fashionlover zien die een speciale band heeft met een bepaald item. Jouw can’t live without rode Chanel lippenstift, bontjas van oma, die rib-uit-je-lijf designerbag of dat ene festival shirt waar je een flink aantal plezierige uurtjes in hebt staan springen. Deze week Eveline en haar liefde voor jurkjes!


 
Pronkstuk

"Ik heb ze laatst geteld en kwam tot een schokkende ontdekking. Het zijn er 78. Jurkjes ja. Ik heb jurken uit alle decennia, vanaf de jaren '40. Een paarse met plooien was mijn pronkstuk, gekocht in een vintage winkel in Kopenhagen. Maar nadat ik haar heb laten innemen door een louche kleermaker en ik er twee zweetvlekken in heb gebleekt na een nachtje wild dansen, hangt ie al een jaar eenzaam in mijn kast.


 
Schatgraven
Het liefst koop ik tweedehands. De leukste jurkjes heb ik van het Waterlooplein en de Noordermarkt, want ik graai graag in van die bulten met kleding. Schatgraven noem ik dat. Even wassen, strijken, lipjes rood en ik waan me net Joan uit Mad Men. En ik hou van kleur en prints. Ik heb veel groen, rood en roze. Dat vloekt lekker bij mijn rode haar. Ik vind dat in een jurkje mijn ronde figuur het beste uitkomt én gecamoufleerd wordt. Een jurk met een accent in de taille, die staat mij het beste.



Free Fashion Now
Maar nu doe ik dus mee met Free Fashion Now. Een project om me bewust te worden van mijn shopgedrag, ook wel shopverslaving genoemd. Ik kwam tot januari 2012 maandelijks wel met 2 a 3 nieuwe jurkjes thuis. Nu ben ik al meer dan een half jaar clean. Wellicht geen grote verrassing: de grootste verleiding blijft toch DE JURK. (Terwijl ik juist een schrijnend tekort heb aan mooizittende jeans..)



Shoppen in Eveline haar kast!
Als mijn shopdetox er op zit wil ik meer gaan focussen op kwaliteit en duurzaamheid. Misschien maar eens langs een mooie 1ehands modezaak? Iniedergeval nooit meer bij de H&M naar binnen! Deze maand ben ik bezig met een grote opruiming. Mijn kasten puilen uit. Zaterdag 1 september verkoop ik een deel van mijn jurkjes, accessoires maar ook schoenen in een 1 day shop in Amsterdam. Heerlijk zo'n frisse start! En ik hou hoe dan ook genoeg kleding over om tot het einde van het jaar dagelijks iets anders aan te kunnen trekken. Vanaf 1 januari 2012 mag het schatgraven opnieuw beginnen, dit maal kritisch en gedoceerd, zoekend naar die ene perfect little red/black/green/pink dress.

Deel dit artikel
Back to top