Fashion

Trend report: purple rain

Paars is de kleur van luxe, passie en doet ons denken aan Koninklijke en pauselijke gewaden en schitterende edelstenen. Weelde alom en nu is het één van de heersende kleuren van het aankomende modeseizoen.Go purple!

 
Historisch gezien werd de kleur paars alleen gedragen door een groepje elite, maar voor fall-winter 2012-2013 is het purple for everybody. De kleur paars die in schakeringen van violet tot amethist over de verschillende runways ging is ongetwijfeld dé seizoenskleur te noemen. Op nummer twee en drie opgevolgd door oranje en blauw. De purple rain trend heeft geen bepaalde key items die in de paarse kleur werden gedoopt. Androgyne broekpakken, cocktailjurkjes, oversized breisels, enkellaarsjes en clutches het was paars, paars en nog eens paars. Bij onder andere Erdem, Sportmax, Christopher Kane, Bottega Veneta, Versus en Prada gold de Power of Purple.



Christopher Kane fall-winter 2012



Links: Erdem fall-winter 2012 Rechts: Prada fall-winter 2012


De catwalk zelf kreeg bij Christopher Kane, Prada en Gucci de kleur paars, zodat de outfits mooi samengingen met de ondergrond waar de modellen hun loopje op deden.



Prada's fall-winter 2012 catwalk in de kleur paars



Gucci fall-winter 2012

Op beautygebied was het Roberto Cavalli die de oogleden van de modellen een pauw-like paarse gloed gaf.



Roberto Cavalli fall-winter 2012

Twee paarsgeklerude items om de purple collection mee te beginnen.



Links: ASOS High Waisted Skinny Jean in Lilac € 29,03  Rechts: ASOS Retro Coat With Stand Collar € 41,48

Deel dit artikel
Back to top