Fashion

AFW: Individuals toont "hun" Roots

De 'Roots' collectie van Individuals werd donderdagavond tijdens de Amsterdam Fashion Week gepresenteerd. Het is altijd leuk om het werk te zien van jonge creatievelingen want het is vaak nieuw, verfrissend en edgy. Kortom: we zaten vol spanning te wachten op wat komen zou, want de verwachtingen waren hoog!

 

 
De show werd geopend met de harde en stoere muziek van M.I.A, gevolgd door modellen gehuld in bohemian slash nomadische outfits. We kregen al gauw de indruk dat M.I.A de muze was van de 'Roots' collectie.

Kenmerkend begonnen de Individuals van het Amsterdam Fashion Institute met een grungy look. Outfits waarmee ze als gladiatoren tegen de leeuwen konden strijden. Harnassen, baseball jackets, grote hoodies, veel leer, veters en franjes.


 
Tot dat de muziek uitviel en de vogeltjes begonnen te fluiten. Er ontstond een soort vredige sfeer in de zaal. Het werd stil en de witte outfits vlogen over de catwalk. De stoere gladiatoren werden ingeruild voor romantische nomaden. De tulbanden vloeiden rijkelijk en ze waren aangevuld met lange witte gewaden en hoofddoeken. Ook gouden glamorous fringes vormden een hoofddoek voor de ogen. Het was een messy maar goed bij elkaar gezochte look en dit zorgde voor liefdeskriebels in onze buikjes. En we creëerden alvast een wishlist!


 




Welke SS13 Individuals look springt er volgens jou uit?

(Beeld: Team Peter Stiger)

Deel dit artikel
Back to top