Fashion

Elizabeth Taylors juwelen $116 miljoen

Elizabeth Taylors juwelencollectie heeft maar liefst 116 miljoen dollar opgebracht. Het stijlicoon overleed eind maart op 79-jarige leeftijd. Dinsdagavond werden de sieraden geveild in veilinghuis Christie’s in New York. De totale waarde werd geschat op ruim 30 miljoen dollar, maar dat is dus iets hoger uitgevallen.

Elizabeth Taylor

Wereldrecord

De veiling was nog niet eens klaar toen het wereldrecord voor de meest waardevolle prive-verzameling van sieraden verkocht op een veiling werd verbroken."Het is een van de meest bijzondere veilingen die Christie's ooit heeft gehad en een bewijs van de liefde van de wereld voor Elizabeth Taylor," vertelt Christie's Amerikaanse directeur Marc Porter.

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor

La Peregrina

‘The Collection of Elizabeth Taylor’ bestaat uit 80 juwelen gemaakt van diamanten, robijnen, smaragden en parels. Het zijn veelal cadeaus van Richard Burton met wie zij twee keer getrouwd is geweest. De big winner van de avond was niet zoals werd verwacht 'The Elizabeth Taylor Diamond', de 33,19 karaats diamantenring die ze van Burton kreeg. Het was La Peregrina, de parelketting die Cartier speciaal voor Taylor heeft ontworpen. La Peregrina werd verkocht voor een verbazingwekkende 11,8 miljoen dollar, terwijl de waarde eerder nog werd geschat op 2 tot 3 miljoen dollar.

Elizabeth Taylor

Rechts La Peregrina, de ketting die het meest opbracht tijdens de veiling.

Elizabeth Taylor

Als jij het geld had, was jij dan ook voor één van Elizabeth Taylors juwelengegaan?

(Door: Daphne)

(Beeld: Fashionista)

Deel dit artikel
Back to top