Fashion

Stijlicoon Elizabeth Taylor (79) overleden

Niet alleen de 'gewone' nieuwssites schrijven erover, maar ook de fashion blogs staan er vol mee: Elizabeth Taylor is gisteren op 79-jarige leeftijd aan hartfalen in een ziekenhuis in Los Angeles overleden. Haar twee Oscars, acht huwelijken en liefde voor de red carpet maakten haar zowel tot filmster als stijlicoon.

Het acteren zat er bij Hollywood diva Elizabeth Rosemond Taylor al vroeg in: op 9-jarige leeftijd had ze haar eerste filmrol te pakken, in Lassie Come Home. In haar glansrijke filmcarrière won ze tweemaal een Academy Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol, en ontving ze nog eens drie nominaties voor dezelfde prijs. Liz was onder het grote publiek vooral bekend van haar rol als Cleopatra (1963). Met het bijbehorende filmcontract ter waarde van een miljoen dollar, werd ze de best betaalde actrice ooit in die tijd.

elizabeth taylor als cleopatra en nu collage

Linksboven en rechtsonder: Elizabeth Taylor als Cleopatra, rechtsboven: Kim Kardashian als Cleopatra 2.0 in Harper's Bazaar en linksonder: model tijdens de Alexander McQueen fall/winter 2007 show, als Taylor/Cleopatra opgemaakt.

Deze decennia oude film, en dan vooral de exotische look van la Taylor, beïnvloedt nog steeds het huidige modebeeld. Zo interviewde Kim Kardashian Elizabeth voor de maart issue van Harper's Bazaar. In het blad is bij wijze van eerbetoon een bijbehorende editorial geplaatst, met Kim Kardashian als een moderne Cleopatra. Alexander McQueen heeft zich al eens eerder door Elizabeth's grote rol laten inspireren: tijdens de fall/winter 2007 show liepen de modellen met blauwe Taylor/Cleopatra ogen de catwalk over.

Maar er zijn nog veel meer redenen waarom Elizabeth naast een groot actrice ook een fashion- en beautyicoon is geworden. Zo sierde haar curvy lichaam vele magazine covers, stal ze de show op de belangrijkste red carpets en was ze één van de eerste celebs met een eigen geurlijn, White Diamonds. Haar acht huwelijken met zeven mannen, vriendschap met Michael Jackson en inzet voor het goede doel, maakten haar alleen nog maar tot een interessantere persoonlijkheid.

liz taylor toen en nu collage

Links: Elizabeth in Cat On A Hot Tin Roof (1958), rechts: in 2007 was Elizabeth nog altijd een verschijning.

WINNEN

Ben je benieuwd geworden naar de acteerprestaties én prachtige looks van wijlen Elizabeth Taylor? Pak de popcorn er dan maar alvast bij, want wij mogen in samenwerking met Living Colour vijf dvd's van het prachtige Cat On A Hot Tin Roof weggeven. Hierin speelt Elizabeth de vrouw van een homoseksuele man.

Om kans te maken op deze prijs, like je Fashionscene op Facebook en leg je ons door middel van een Facebook bericht uit waarom Elizabeth jóuw stijlicoon is. Vul vervolgens in onderstaand tekstvakje (NIET het reactievakje, maar het tekstvakje onder 'Meedoen') je volledige naam en adres (straat, huisnummer, postcode en woonplaats) in. Hierna maak je kans op één van de vijf dvd's, en word je door middel van onze nieuwsbrief op de hoogte gehouden over Fashionscene! Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Winnaressen worden na afloop van de prijsvraag persoonlijk gemaild, en om privacyredenen niet op de site vermeld!

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top