Fashion

Blake Lively op magazinecover verkoopt niet

Na een jaar vol fashion maken de bladen deze week hun balans van 2010 op. Daaruit komt onder meer naar voren dat de tijdschriften met Blake Lively en Taylor Swift op de cover het slechtst verkochten. Lady Gaga op de cover zorgde daarentegen wel voor hoge verkoopcijfers.

g

Anna Wintour plaatste Gossip Girl-actrice Blake Lively maar liefst 3 maal op de cover van haar prestigieuze blaadje. Goede PR voor Blake natuurlijk, maar minder goed voor de verkoop van de Amerikaanse Vogue. Begin januari werd bekend dat de tijdschriften met Blake Lively en Taylor Swift op de cover het minst werden verkocht in 2010.

Blake’s Vogue cover van de maand juni was de op drie na slechtst verkochte editie en haar Esquire cover was het slechtst verkocht in 2010.

j

Ook de Taylor Swift covers brachten mensen niet genoeg in de verleiding om een blaadje te kopen. Haar ELLE-cover van april verkocht 60.000 exemplaren minder dan gemiddeld en haar Glamour-cover was de slechtst verkochte edtie van het jaar. Ook Taylor op de cover van Marie-Claire was een van de slechst verkochte tijdschriften van 2010.

h

Maar wie huur je nu in als je wél graag veel tijdschriften verkoopt? Lady Gaga is het antwoord. Haar covers voor onder meer Rolling Stone, Vanity Fair en ELLE werden afgelopen jaar het best verkocht. Wij zijn benieuwd of Lady Gaga het ook aankomend jaar interessant weet te houden. In maart zal Gaga op de cover van Vogue staan.

Bekijk hier de meest bijzondere covers van 2010.

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top