Fashion

Gouden Kooi geboycot?!?

Het Tien-programma De Gouden Kooi trekt al ruime tijd meer dan genoeg negatieve aandacht. En de Tweede Kamer is dit meer dan zat. Ze willen dat adverteerders het programma gaan boycotten.

De oorspronkelijke bewonersDe naam De Gouden Kooi is al eens eerder gevallen in de Tweede Kamer. Toen ging het over moeder Natasia die haar kinderen vol verdriet achterliet buiten de kooi. En nu heeft het programma het weer geflikt om in de Tweede Kamer ter sprake te komen. Want nu willen de CDA, ChristenUnie, SP, SGP en Groen Links dat adverteerders de realityshow boycotten. Waarom? "Adverteerders brengen hun handel aan de man over de rug van kwetsbare mensen die voor dat programma moedwillig worden geëxploiteerd", aldus CDA-kamerlid Joop Atsma. Programmaleider Maarten van Rooijen is het hier helemaal niet mee eens. “Ik denk niet dat adverteerders zich iets zullen aantrekken van de oproep tot een boycot van de show, die 15 procent marktaandeel scoort in de doelgroep van 20 tot 49 jaar. Ik denk dat adverteerders dat belangrijker vinden." En op de vraag of De Gouden Kooi een pestshow is, antwoordt hij: "Het is een soap met echte mensen. Daarin horen ruzie, bedrog en heftige emoties. Pesten is geen voorwaarde of regel, maar is niet verboden."

Persoonlijk heb ik niets met het programma. Waarom zou je het leuk vinden om te zien hoe ene Eric wordt weggepest door iemand die zich Mister Terror noemt (a.k.a. Jaap). En dat deze M.T. ook nog eens zijn slachtoffer bekogeld met paardenpoep (??) en hem zelfs zo opjut tegen de anderen, dat Eric valselijk wordt beschuldigd van diefstal. En dan heb ik het nog niet eens over een aantal slettebakjes in de vila. Sorry, I don't care!

Nu Tien wordt overgenomen door RTL is de realityshow over een tijdje te bekijken op RTL5. En deze zender heeft al bekendgemaakt dat ze het programma gaan aanpassen, dus er is nog hoop.

Ik ben voor een boycot. En jij?

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top