Fashion

Kruistocht in Spijkerbroek als musical

Gek op musicals en het boek ‘Kruistocht in Spijkerbroek’? Dan heb ik goed nieuws voor je. Want het verhaal verschijnt nu op het toneel.

Na een vette bioscoopfilm, komt ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ nu ook met een toneelstuk. Vanaf september dit jaar brengt de Stichting Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) het stuk uit. Er zullen meer dan honderd kinderen meewerken aan de voorstelling (en slechts twee volwassenen hebben een rol, namelijk die van de monniken die de kruistocht leiden).

Kruistocht in Spijkerbroek Kruistocht in Spijkerbroek

Het verhaal gaat over de Nederlandse jongen Dolf Vega die plotseling in de donkere middeleeuwen terecht komt en ook nog eens op kruistocht gaat en vrienden, vertrouwen en liefde vindt. In een strijd tussen goed en kwaad moet hij laten zien wat hij waard is.

 

De NJMT maakte al eerder succesvolle musicals als ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’, ‘Rats’, ‘Assepoester’ en ‘Narnia’. Deze laatste wordt, wegens succes, met dertig extra voorstellingen verlengd. Daarnaast kreeg ‘Narnia’ ook de ANWB Publieksprijs bij de Musical Awards.

Klinkt leuk. Ga jij ook?

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top