Fashion

Sophie Hildbrand en vriend samen in film

Niets zo gezellig als met je vriendje in een film spelen. Dat overkomt Sophie Hildbrand. Samen met liefje Waldemar Torentstra is zij één van de hoofdrolspelers in de film ‘Zomerhitte’.

‘Zomerhitte’ is een spannend liefdesverhaal, dat gebaseerd is op het boekenweekgeschenk van Jan Wolkers. Het gaat over een fotograaf die op een naaktstrand op een eiland in de Waddenzee in contact komt met een jonge vrouw. Zij houdt er ook mysterieuze wijze een relatie op na met een jonge en een oude man. De fotograaf probeert de relatie tussen de drie personen te ontrafelen.

Niemand minder dan actrice Monique van de Ven neemt de regie op zich. Dit zal haar allereerste film worden waarin zij regisseert. Leuk feitje: Monique werd bekend door haar rol in ‘Turks Fruit’, een verfilming van een ander boek van Jan Wolkers. ‘Zomerhitte’ blijft in de familie, want de man van Monique, Edwin de Vries heeft het scenario geschreven.

Sophie gaat naar het witte doek

Volgens van de Ven heeft Sophie op camera een Grace Kelly-achtige uitstraling (compliment!). En dat maakt haar een perfect hoofdpersoon voor deze film. Hildbrand werd bekend als presentatrice van BNN, maar is van oorsprong actrice. Haar lover Waldemar brak door in de film ‘Ja zuster, Nee zuster’ en speelt nu in de serie ‘Grijpstra en de Gier’.

De opnames gaan in mei dit jaar van start. Als alles goed verloopt, gaat ‘Zomerhitte’ volgend jaar voorjaar in première.

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top