Fashion

XYP wil de wereld veroveren

Ken je het leuke bandje XYP? Ze zijn nog niet zo heel erg bekend, maar daar komt snel verandering in.

De band wil namelijk de wereld veroveren. Maarruh, eerst maar eens Nederland doen. De groep bestaat uit internationale bandleden: de Nederlandse Bart (bekend uit K-otic), Christon (van Idols) en Iris en de Britse Craig, Emma en Tesni. En één van de oprichters is niemand minder dan Take That-er Gary Barlow. Kijk, dat is stoer!

XYP is opgericht na een aantal auditierondes in Engeland en lanceerde hun eerste single ‘Body to Body’ in november 2006. De tweede single komt over een paar weken uit en moet volgens de band een wat ouder publiek aanspreken. "Bij popmuziek begin je altijd eerst bij een jonger publiek. Maar met onze tweede en derde single doen we al meteen heel andere dingen," aldus Bart.

De band wil zich eerste concentreren op de Nederlandse muziekmarkt. "Het is een goede testmarkt voor Europa", legt Bart uit. "Omdat het een klein land is, kun je dingen uitproberen." De band begint al een hechte groep te worden: ze wonen namelijk in hetzelfde huis in Amsterdam.

Alle bandleden schrijven mee aan de nummers. Volgens de groepsleden vormen ze een perfect team. En ze werken ook nog eens samen met songwriters die ook werken met artiesten als Christina Aguilera en James Blunt. Christon: “Dat was natuurlijk een geweldige ervaring. Met hen samenwerken was voor mij de grootste kick tot nu toe.”

Dus we gaan nog heel veel horen over XYP. Houd de hitlijsten in de gaten!

(Elisah)

XYP wil de wereld veroveren

Deel dit artikel
Back to top