Fashion

Piratenfreaks opgelet!

Was je al fan van The Pirates of the Caribbean? Dan vind je Blackbeard helemaal geweldig. Waarom? Nou, omdat hij de échte piraat van de Caribbean was.

Niks geen Orlando Bloom of Johnny Depp (daar heb ik trouwens niets tegen hoor!), maar Blackbeard. Deze man schopte het van gewoon bemanningslid tot ’s werelds meeste gevreesde piraat. En ja, hij heeft écht bestaan. Zijn bloederige schikbewind over de Amerikaanse Oostkust en zijn niets en niemand ontziende acties, doen de Amerikaanse autoriteiten besluiten voorgoed een einde te maken aan de piraterij.

In Blackbeard: The Real Pirate of The Caribbean laat de documentaire een historisch drama zien met verhalen over de piraat en zijn collega-piraten. Verder laat het programma de kleurrijke geschiedenis zien van Mary Read. Een echte babe met ballen, want zij ging verkleed als man aan boord van piratenschip Charles Vane om mee te vechten. Een superspannend en historisch drama over Blackbeard en de Gouden Eeuw van de piraten.

Later op de avond (Na de Wedstrijden) komt er nog een vervolg. In deze documentaire wordt een indringende beschrijving van piraten, boekaniers of zeeschuimers gegeven. Je zou het haast gaan zien als superromantisch á la Pirates of the Caribbean. Maar niets is minder waar. Een leven als piraat was hard, je stierf jong en hield er geen cent aan over. Nou ja, een documentaire op Tien na dan hè?

Blackbeard: The Real Pirate of The Caribbean wordt zaterdag 10 februari uitgezonden op Tien.

(Elisah)

Johnny Depp doet het ook erg goed als piraat!

Deel dit artikel
Back to top