Fashion

Interview Boris: de soul is nog steeds alive!

Boris is back! Na een stilte van anderhalf jaar heeft onze enige echte soulzanger een nieuw album uitgebracht. Hoog tijd dus voor Celebscene om hem het hemd van het lijf te vragen!

Door Jaap Bartelds

Al zouden we willen, we kunnen er niet omheen: je bent bekend geworden met Idols. Nu zijn we 1,5 jaar verder. Heb je het gevoel dat je je met Holy Pleasure opnieuw moet bewijzen?  

“Met Holy Pleasure wil ik de mensen kennis laten maken met de Boris die ik nu ben. Opnieuw bewijzen is niet het juiste woord. Het is meer opnieuw kennis laten maken met de muziek en de persoon die daar achter zit.”


Als je terugkijkt op de afgelopen tijd, wat waren de hoogtepunten?  

“Er waren veel hoogtepunten, maar ik zal er een paar noemen. Het duet met Angie Stone dat ik gedaan heb tijdens de opnames van Box Pure. Dat was echt een super ervaring. De gigs die ik gedaan heb met Relax. Mijn optreden in Venlo op de Zomerparkfeesten vond ik echt te gek om te doen. Ook de week promotie bij Giel Beelen is absoluut een hoogtepunt, dat werd afgesloten met een duet met John Legend.”


En wat was minder leuk?  

“Minder leuk waren de vele negatieve kritieken. Maar daar leer je wel weer veel van en je mensenkennis wordt veel sterker.”


Je nieuwe album wordt overal goed ontvangen. Is dit helemaal jouw ding of heb je veel naar anderen moeten luisteren?  

“Het is uiteindelijk wel helemaal mijn ding geworden, maar ik heb uiteraard ook wel discussies gehad over het een en ander. Er wordt veel nagedacht, maar uiteindelijk hak je zelf de knoop door!”


Ik las dat je uit 45 nieuwe songs kon kiezen voor Holy Pleasure. Wat gebeurt er met de demo's die zijn overgebleven?  

“Ik heb inderdaad na een periode van ongeveer elf maanden een selectie van 45 tracks aangeleverd waaruit we dus konden kiezen welke het album zouden halen. Er zijn ongeveer dertig tracks over, maar die blijven natuurlijk gewoon bestaan. Ik kan er in de toekomst iets mee doen of alsnog uitbrengen bij een volgend album.”


Door welke sterren/artiesten/soullegendes laat jij je beïnvloeden?   

“Ik heb altijd een bepaalde voorliefde gehad voor soul en jazz. Mensen als Stevie Wonder, Otis Redding, Donny Hathaway, Sam Cooke, Prince, D’Angelo, Michael Jackson en nog een hele lijst hebben mij als kind enorm geïnspireerd. Maar ook naar mensen als Frank Zappa, Jimmy Hendrix, John Coltrane, Miles Davis kon ik uren luisteren. Als ik echt iedereen zou moeten opnoemen waardoor ik ben beïnvloed, zou dat veel te veel zijn,hahahaha! Er is belachelijk veel prachtige muziek gemaakt!”


En door welke personen uit je omgeving?

“Billy mijn goudvis & muzikanten waar ik mee samen werk.”

BorisJe vader was muziekdocent. Wat heb je van hem geleerd?  

“Ik ben opgegroeid en opgevoed met muziek. Dat heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Dat is iets wat ik geleerd heb of meegekregen van m’n vader. Ook mijn moeder was en is een enorme muziekliefhebber en samen met haar luisterde ik vaak naar muziek. Nog steeds trouwens…”

Wanneer je één nationale en één internationale man of vrouw mag voordragen voor een soulaward, postuum of niet, voor wie zou je dan kiezen en waarom?

“Die gaat naar Joy Denalane. Omdat ze voor mij redelijk nieuw is en erg getalenteerd, dus zo’n vrouw verdient een soul award.”

Met welke zangeres zou je een duet willen zingen?  

“Joy Denalane dus!”


En (je verwachtte 'm al): met wie helemáál niet?  

“ Daar geef ik geen antwoord op. Ik werk alleen niet met mensen samen als hun muzikale interesses totaal afwijken van de mijne.”

Ben je wel eens jaloers op het succes van Marco Borsato, Tiësto of pak 'm beet Frans Bauer?  

“Nee, ik ben niet jaloers. Maar als ik naar een show als Symphonica In Rosso ga kijken denk ik wel: godverdomme het zou toch wel echt ‘te dope’ zijn om zulke shows te kunnen maken. En dat dan tien keer. Respect!’

Noem eens twee goede en twee slechte eigenschappen van jezelf...  

“De goede: ik ben eerlijk en oprecht. De slechte: ik ben dromerig en vaak erg afwezig.”


Stel dat Prince morgen belt: ga met me mee op toernee. Doe je dat of zeg je sorry, ik ben zelf net lekker bezig, vraag maar een ander?   

“Zo’n kans laat je niet snel liggen, dus ik pak m’n spulletjes en word ik een enorme ervaring rijker. Ik neem aan dat we ook materiaal van mijn nieuwe album spelen, toch? Hahaha!”


Tot slot, is the soul alive omdat Boris hem uitdraagt, of is the soul alive omdat hij in Boris zit?  

“The soul is alive omdat ie in mij zit!”

Meer over Boris? Check z'n website!

Bekijk ook het video-interview dat Nieuwe Revu had met Boris.

Deel dit artikel
Back to top