Fashion

Fleur: Shoptrip

Zo tegen de lente beginnen de eerste vakantiekriebels bij me op te borrelen en het zonnetje doet mijn behoefte om lekker er op uit te gaan nog eens extra aanwakkeren. Lekker in een bikini op het strand liggen, duurt me nog een beetje te lang. Bovendien moet ik natuurlijk eerst een leuk exemplaar zien te shoppen. Tijd dus voor een stedentripje of eigenlijk een excuus om eens flink te gaan shoppen in een vreemde stad met nieuwe winkels.

De voorpret is altijd het leukst bij het boeken van een paar dagen city hoppen. En natuurlijk  ga ik niet zonder een goede voorbereiding het huis uit. Bij mijn vrienden vraag ik alle hotspots na, koop kilo’s reisgidsen, spit ik tijdschriften door en surf ik uren op het internet om te uit te vinden waar ik toch echt geweest ‘moet’ zijn. Het resultaat van dit grondige vooronderzoek is dat ik teveel hotspots tegenkom, die ik alleen allemaal een bezoekje zou kunnen brengen als ik vier keer op een dag zou dineren en drie cocktailbars per avond zou aandoen. Het laatste lijkt me misschien nog wel onverstandiger dan het eerste, dus dat wordt keuzes maken.

Shoppen Topshop

Vaak zijn mijn reisgenoten wat minder initiatiefrijk dan ik, waardoor ik op de plaats van bestemming als soort van gids fungeer. Ik klink nu een beetje als een nerd en in een bepaald opzicht ben ik dat ook, maar dan wel een mode-nerd. Ik wil gewoon thuis komen met dat ene vintage jasje van Dior, die ik in een verstopte tweedehands winkel in Parijs vind. Of de nieuwste concept store van een upcoming designer zien. Struinen op marktjes en helemaal losgaan in de Topshop in Londen. Dat mensen vragen : “Wat leuk , waar heb je dat gekocht” en dat ik dan heel interessant kan doen door te zeggen: “Ja, die jas is uit Barcelona en mijn schoenen komen uit Milaan. ” De jaloerse blikken spreken boekdelen.

LanvinJe goed inlezen voor het maken van een shoptrip loont dus. En tijdens een vlieg- of treinreis van een aantal uur is er niets leuker dan boekjes door te bladeren om jezelf alvast voor te stellen voor de Eiffeltoren in Parijs of shoppend in Kopenhagen. Terwijl ik deze blog schrijf, krijg ik er al steeds meer zin in. Al rijst bij mij wel gelijk de vraag op: where to go?

New York is als ‘shop till you drop-stad’ uitermate geschikt voor één van mijn modereisjes. Het nadeel is alleen dat de helft van je shopbudget al verloren gaat aan je vliegticket. Dichter bij huis ga ik voor Parijs, met mijn verre Franse roots (vandaar mij naam) beleef ik in deze stad van de mode altijd warme gevoelens. Frans spreken acteer ik er wel bij en ik moet zeggen, tot nu toe is me dat altijd met succes afgegaan met een vriendelijk ‘merci ‘en ‘au revoir’. In mijn gedachten zit ik alweer op een zonnige terras te genieten van een heerlijke croissant en een vers gezette café au lait. Wat kan het leven toch mooi zijn… (Fleur Le Guen)

* Meer blog van Fleur!

Deel dit artikel
Back to top