Fashion

Mode & Suus

Trends komen en gaan. De skinny jeans die geïntroduceerd werd in mijn brugklasjaar, het accent op de schouders dat sinds kort niet meer weg te denken is in welke winkel of blog dan ook, maar ook de enorm opvallende ringen – het liefst afkomstig van hippe online shops.

Maar wie ging zich nou proppen in zo’n strak ding waar je alleen maar een perenfiguur van krijgt, lopen in een jasje waarin je schouders als een kerel hebt, of ringen dragen waarmee het onmogelijk werd iemand nog een hand te geven? Nou, ik dus.

Die skinny jeans is nog niet zo’n gekke combinatie met de laars-over-broek-trend die nooit meer over lijkt te gaan, dat jasje plus schoudervulling staat zo ontzettend stoer met een leren broek, en die ringen hippen iedere simpele outfit op. Als ik eenmaal genoeg inspiratie op heb gedaan (lang leve de fashionblogs!) om me heen, dan zie ik altijd wel een mogelijkheid om van een trend te gaan houden.

Iets anders. Als ik met vriendinnen ga winkelen dan hang ik kwijlend aan ieder rek, terwijl vriendinnen negen van de tien keer na een paar uur afdruipen en ik iedere keer vol ongeloof weer aanhoor ‘nee, dit wordt hem niet’. Ondertussen voel ik me vaak net Rebecca uit ‘Confessions of a Shopaholic’ die met een heerlijk Amerikaans accent wil roepen: ‘I want éverything’. Ik ben kritisch op vele vlakken, maar wat betreft kleding mis ik die eigenschap compleet. Waar blijft mijn filter als ik schoenen ga kopen en waar blijft mijn selectievermogen als ik écht alleen dingen mag komen die ik nodig heb?

Herkenbaar? Ja hè? Maar het is niet alleen de shopaholic in mij die blij wordt van kleding kopen, het is ook de creatieveling. Ik durf na zoveel jaar mode-hooked te zijn wel te zeggen dat mijn kracht zit in het spelen met kleding, mogelijkheden zien, nieuwe dingen uitproberen. In my fashionworld everything’s possible. Mijn modewereld komt echter niet altijd overeen met de universele, vandaar dat trends soms sneller opkomen dan dat ik aan ze wennen kan.

En dat brengt me op Fashionscene. Ik ga namelijk voortaan iedere week voor jullie bloggen! Ik wil jullie graag een combinatie laten lezen van mijn persoonlijke modekijk, maar deze combineren met the big fashion world, en op die manier vergelijken, uitdagingen aangaan en beschouwen. Wie weet kan ik jullie laten zien dat één kledingstuk met zóveel verschillende stijlen gedragen kan worden…

‘Zeg Suus, zo’n bloementop, dat is toch veel te tuttig voor mij?’, zegt X.

‘Maar als je hem nou combineert met die baggy jeans en sneakers, dan is het tuttige ervan af, maar heb je wel een keer iets anders aan’, zeg ik.

‘Haha, jij ook met je alles-kan-met-alles. Weet je het zeker?’.

‘Ja, deze stijl kan je veel beter hebben dan je denkt!’.

‘Nou oké dan… dit wordt hem!’. (Suus)

Lees hier alle blogs van Suus!

Deel dit artikel
Back to top