Fashion

Fleur: Fashionblunders

Klaar voor een avondje stappen. Ik sta voor de spiegel in een mooie vintage jurk van Laura Dols en een paar net aangeschafte pumps van de Zara. Mijn haar haal ik net uit mijn Carmen set, het valt zowaar in een perfecte krul. Nog even een panty aan en dan... Nee, dat kan toch niet waar zijn!

Mijn net iets te scherpe nagel blijft prompt in mijn panty hangen en neemt op zijn weg naar beneden twintig denier stof mee. Weer een ladder! Dit is helaas geen kleintje die met een beetje transparante nagellak te verdoezelen is, nee, deze joekel laat meer been zien dan mij lief is. Met nog vijf minuten op de klok haal ik alle kasten leeg op zoek naar een reserve-exemplaar. Tevergeefs, met een paar kniekousjes in mijn hand besluit ik dat pantyloos de deur uit gaan in dit geval toch een beter alternatief is. Het feit dat het buiten slechts tien graden is, neem ik voor lief. Achteraf kan ik er met mijn vriendinnen hard om lachen. Niet alleen waren mijn benen aan het eind van de avond blauw van de kou, tot overmaat van ramp tilde de wind mijn jurk een meter de lucht in waardoor het hele Leidseplein in Amsterdam van mijn kanten string kon genieten.

Fashionblunders, ze zijn er in alle soorten en maten, maar ze hebben één ding gemeen: ze komen altijd op de meest slechte momenten. Nu was het pantyincident nog niet eens de grootste blunder uit mijn modecarrière. Dat was de keer dat mijn hak afbrak net voordat ik mijn entree wilde maken op een exclusieve modeshow. Nog steeds vervloek ik het amateuristische tegelwerk in de straten van Amsterdam. Het had me een maandsalaris gekost om mijn vintage designerheals op eBay te bemachtigen. Vol trots liep ik met een vriendin langs de grachten, totdat ik opeens resoluut werd afgeremd en het geluid van een brekende hak tot me begon door te dringen. Daar ging mijn investering, en nog belangrijker: hoe moest ik mijn entree nu maken? Vriendin V. schoot te hulp met een stuk bodytape, dat voorheen dienst deed om haar jurk op zijn plaats te houden. Met wat plak- en knutselwerk zit mijn hak tot mijn verbazing weer op zijn plaats. Tien minuten later arriveren we alsnog en geven iedereen het nakijken.

Toegegeven, het is nog te overzien, mijn blunders zijn het merendeel van de wereld bespaard gebleven. Bij celebrities is dit wel even anders. Even googelen op fashionbloopers en een lijst met  Youtube filmpjes verschijnt op mijn scherm. Iedereen herinnert zich de catwalkval van Naomi Campbell nog. Letterlijk een dieptepunt in haar carrière. Ook Beyonce moest de gevolgen van haar fashionblunder onder ogen zien. Na haar verschijning op de rode loper met een tamelijk behaarde oksel, stond heel internet vol met foto’s van haar flater. Uma Thurman bedenkt zich de volgende keer waarschijnlijk drie keer voor ze behaloos op een première haar opwachting maakt. Haar tepels,  die brutaal door de dunne stof heen priemden, zijn bij veel omstanders nog steeds op het netvlies gebrand. Iedereen zou zich na een publieke afgang van dit formaat in een donker hoekje willen verstoppen, toch lopen deze vrouwen met opgeheven hoofd door. Klaar om de volgende fashionblunder te overwinnen…

Beyonce is vergeten om haar oksel te ontharen:

De doorschijnende jurk van Uma Thurman:

(Fleur le Guen)

Deel dit artikel
Back to top