Fashion

Dutch pride: model Cato van Ee

Cato van Ee is een Nederlands topmodel dat onder andere werkte voor Prada, D&G en John Frieda en covers sierde van Elle en de Italiaanse Marie-Claire. Modellenwebsite en community SHORTLIST-ID sprak met de slimme blondine over haar werk, muziek en haar favoriete steden. Lees het interview hier!

cato

Hoe ben je begonnen?

"Vincent, een van de medewerkers van de kapsalon Rob Peetoom in Amsterdam, stuurde me naar een modellenbureau. Ik was toen vijftien, dus ik nam mijn zus mee, want ik had geen idee wat er gebeurde! Bij het bureau was iedereen super aardig en voor ik het wist stond ik voor een camera."

Wat vind je het leukste aan jouw werk?

"Mijn carrière zorgt ervoor dat ik heel de wereld over reis, ik zie de mooiste locaties, ik ontmoet geweldige mensen en ik leef echt in het 'nu'. Iedere dag is een nieuwe verassing en iedere opdracht is weer anders dan de vorige, het zijn geweldige ervaringen en het biedt mij mooie kansen om dingen te leren."

cato

Welke shoot zal je nooit vergeten?

"Dat was mijn reis naar Peru voor de Nederlandse Glamour. We reisden het hele land door in tien dagen en we maakten foto's op de top van de Machy Picchu. Ik zal nooit vergeten dat ik op het Incapad stond en dat ik me zo bevoorrecht vond om zulke dingen mee te maken en er mijn geld mee te verdienen."

Wat denk jij dat SHORTLIST-ID voor de modellenscene kan doen?

"Shortlist-ID is een geweldig netwerk van modellen die de wereld over reizen. Soms ben je in je eentje één of twee dagen in een stad en dan heb je geen tijd om vrienden of bekenden te zoeken. Met Shortlist kun je meteen zien waar je vrienden zijn, wat er allemaal te doen is en daardoor hoef je je nooit te vervelen als je alleen bent!"

cato

Wie bewonder je en wie zou je nog graag willen ontmoeten?

"De mensen die ik het meest bewonder is mijn familie: mijn moeder, vader en zus. Zij zijn de sterkste en slimste mensen die ik ken en zij weten echt van ieder moment in hun leven te genieten. Er is niet een speciaal iemand die ik graag zou willen ontmoeten. Ik ontmoet iedere dag nieuwe mensen en ik geloof er in dat je de juiste mensen tegenkomt in je leven op het moment dat dat nodig is."

Wat is jouw favoriete boek, film en muziek?

"Iedere keer als ik een nieuw boek begin te leven, wordt het mijn nieuwe favoriete boek. Wanneer ik er eenmaal in zit, kan ik niet meer stoppen met lezen en ik denk er constant aan. Ik lees nu "Filosie van de Levenskunst" van Wilhelm Schmid. Een geweldig boek met een andere kijk op hoe je van je leven kunt genieten. Iets waar iedereen over na moet denken.
Mijn favoriete film is Into the Wild. "Happiness only real when shared." Zo'n geweldige film met een rakend, verdrietig verhaal en waar de mooie natuur in beeld wordt gebracht.
Op het gebied van muziek ben ik heel makkelijk. I luister naar bijna alles, maar ik ben altijd op zoek naar nieuwe goede nummers voor mijn 'vliegtuig-afspeellijst. Nu helpen Gramatik, Eletric Guest en Rufus mij het reizen door."

cato

Wat is jouw beauty regime?

"Het belangrijkste is hydrateren. Na iedere vlucht gebruik ik het Soothing Hydrating Mask van Christin Chin. Omdat mijn haar zo vaak aangevallen wordt met föhns en stylingapparaten, gebruik ik de olie Huile de Palme van Leonor Greyl om mijn haar een mooie glans te geven.
Voor een gladde huid gebruik ik producten van Laura Mercier, bijvoorbeeld de getinte moisturizer. Mijn laatste beauty geheim is zalf van Lucas Pawpaw: een natuurlijke zalf die mijn gebarsten lippen weer herstelt."

Wat zijn jouw favoriete hang outs in de stad waar je woont?

"Ik reis heen en weer tussen New York en Amsterdam en ik voel me zo bevoorrecht dat ik het beste van allebei kan hebben. Ik hou van New York om de geweldige kleine restaurantjes zoals Cafe Epistrophy op Mott street en Cafe Westville op Avenue A. In New York kun je zo je appartement uitlopen zonder je ooit te vervelen. En is zoveel te zien en te doen. Op iedere hoek begint er weer een nieuw verhaal. Ik hou vooral van de stad en ik breng veel tijd door in Washington Sq Park.

In Amsterdam heb je alleen een fiets of boot nodig om door de smalle straatjes en de grachten te reizen. Mijn favoriete lunchplek is Buffet van Odette op de Prinsengracht 598 en shoppen doe ik in de Negen Straatjes bij LouLou, Rika en Acne. Iedere nacht is er wel een goede dj in de stad, dus je kunt altijd wel ergens lekker losgaan!"

cato

Wat je favoriete stad en wat doe je daar het liefst?

"Ik kan niet kiezen... Ik heb zo'n geluk om in beide te wonen! Amsterdam en New York dus."

Heb je een advies voor beginnende modellen?

"Ik adviseer iedereen die er over nadenkt om model te worden het gewoon te proberen, geloof in jezelf en geniet van elk moment en elke nieuwe ervaring die je opdoet."

Wat zijn je toekomstplannen?

"Ik ga voorlopig door met mijn modellenwerk en het reizen. Ik wil over een paar jaar wel terug naar school, psychologie, filosofie of journalistiek studeren, maar dat is een moeilijk keuze en gelukkig heb ik de tijd om daar over na te denken. Ik hoop dat ik altijd de mogelijkheid zal hebben veel te reizen en nieuwe plekken te ontdekken!"

Interview via SHORTLIST-ID

(Vertaling: Esmée)

Deel dit artikel
Back to top