Fashion

Dutch Fashion Awards 2011

Vrijdagavond toog tout modeminnend Nederland naar de Grote Kerk in Den Haag voor de Dutch Fashion Awards 2011. Dit betekende een wel heel erg bijzondere kerkdienst, die volledig in het teken stond van de Nederlandse mode, met Conny Groenewegen als grote winnaar. Amen!

Vol verwachting klopte ons modehart, toen we vrijdagavond stipt op tijd de Haagse Grote Kerk binnen stapten. Het duurde nog even voordat de show daadwerkelijk van start ging, maar onder het genot van wat bubbels hadden we wél mooi de tijd om bij te kletsen en de prachtige locatie eens beter te bekijken. Perfect passend bij het grootse event dat de Dutch Fashion Awards al vijf jaar lang is!

dutch fashion awards 2011 grote kerk den haag

Zodra de lichten -op enkele spots na- uitgingen, werden we verrast met een muzikale act van eveneens Nederlandse bodem. Actrice Hadewych Minis zong in een engelachtig gewaad een prachtig lied, terwijl ze zichzelf op de gitaar begeleidde. Wat een stem!

dutch fashion awards 2011 hadewych minis

De locatie, de belichting, het muzikale intro; de sfeer was duidelijk gezet. Na een introductie van ladyspeaker Lauren Verster was het dan toch echt tijd voor some serious fashion! Zoals ieder jaar mocht de winnaar van vorig jaar, in dit geval toptalent Iris van Herpen, als eerste op de catwalk shinen. En wat kunnen we zeggen? Mode met een hoofdletter M. Het zou geen gemakkelijke opdracht voor de nieuwe kanshebbers worden, om deze designer op te volgen! De volgende vijf genomineerden maakten dit jaar kans op in totaal drie prijzen: Conny Groenewegen (CG), Joline Jolink, Hyun Yeu (Ado Les Scents), Erik Frenken (Avelon) en Marcha Hüskes.

dutch fashion awards 2011 spotlights

Iedere getalenteerde designer mocht maar liefst vijftien looks showen op de supershiny catwalk van de DFA. Conny Groenewegen beet dapper het spits af, met een collectie die liet zien dat knitwear hartstikke high fashion kan zijn. Hyun Yeu van Ado Les Scents stuurde sportieve, tailored items voor de moderne modeman de catwalk op. Daarop volgden de comfy en stoere outfits van Joline Jolink, met daarna sexy looks voor badass fashionista's van Erik Frenken (Avelon). Last but not least liet Marcha Hüskes sophisticated jurkjes zien, die zowel voor werk als menig modefuif geschikt zijn.

Dutch Fashion awards 2011 marcha hüskes joline jolink collage

Links: Marcha Hüskes, rechts: Joline Jolink

dutch fashion awards 2011 hyun yeu erik frenken collage

Links: Erik Frenken (Avelon), rechts: Hyun Yeu (Ado Les Scents)

dutch fashion awards 2011 conny groenewegen

Conny Groenewegen (CG)

Dat al deze vijf mode-ontwerpers de spotlights verdienen, staat vast. Maar wie zou er met de meer dan begeerde prijzen vandoor mogen gaan? Het was aan een internationale jury de taak om deze lastige beslissing te nemen. Uiteindelijk werd Conny Groenewegen met twee van de prijzen beloond, waaronder de grand prix: de Dutch Mercedes-Benz Fashion Award! Hiermee harkte de ontwerpster in één klap 25.000 euro binnen, waarmee ze haar naam kan gaan vestigen in de internationale fashion business. Ook won ze de Incubator Award, wat betekent dat haar designs tijdelijk in de Milanese showroom van Spazio Genova zullen hangen.

dutch fashion awards 2011 conny groenewegen award

Conny Groenewegen met de hoofdprijs

Hyun Yeu was -terecht- meer dan blij met de tweede prijs: de Fashion Incubator Award. Een door hem ontworpen collectie zal in een pop-up-store in de Bijenkorf worden verkocht.

dutch fashion awards 2011 hyun yeu prijs

Lauren Verster, Hyun Yeu en Angelique Westerhof van de Dutch Fashion Foundation

Wij zeggen: congratulations alle winnaars en genomineerden, en op naar een volgend jubileum voor de Dutch Fashion Awards!

Had jij dezelfde winnaars uitgekozen als de jury?

(Tekst: Joyce)

(Beeld: Team Peter Stigter/Joyce)

Deel dit artikel
Back to top