Fashion

NYC Report: Project Runway reünie

Vanavond is op RTL5 om 21:30 uur de vierde aflevering te zien van de fashionable afvalrace Project Catwalk. In Amerika beter bekend als Project Runway, waarvan de opnames van cycle 9 alweer achter de rug zijn. Dat betekent: een hoop talent op het dakterras van het Empire Hotel in New York waar een Designer Reunion plaatsvond.

Naast de ontwerpers draait het in het Amerikaanse Project Runway allemaal om presentatrice Heidi Klum en de vierkoppige jury bestaande uit ontwerper Michael Kors, Chef Mode bij Marie Claire Nina Garcia en Fashion Consultant Tim Gunn. Tijdens de reünie van de talentenjacht die in Amerika Project Runway wordt genoemd, werd dat aan de bar duidelijk door cocktails die naar hen waren vernoemd. Met een Heidi Klum 'Tall, Elegant & oh-so Delicious' startte ik de avond met uitzicht op The Big Apple tijdens zonsondergang.

Heidi Klum Cocktail Cocktail kaart Evelien op Project Runway Reunion

Project Catwalk Reunion

Het negende seizoen van Project Runway is vermakelijk kijkvoer als ik de talentscout van het televisieprograma mag geloven. Mijn vraag of het niveau van de kandidaten hoog ligt, wordt beantwoord met een volmondige ja en aangevuld met de informatie dat het in dit seizoen om persoonlijkheden van de ontwerpers draait. Conclusie: zet grote persoonlijkheden bij elkaar in huis en kijkcijfers zijn gegarandeerd.

Maar uiteindelijk draait het om prestaties en een ontwerper die er helemaal voor gaat is Olivier Green. Hij woonde nog geen twee maanden in New York, toen zijn Project Runway avontuur begon en hoopte de jury te imponeren met zijn ontwerpen die geïnspireerd zijn door architectuur en daardoor een edge krijgen, vertelt hij me in een kort gesprek dat wordt onderbroken door een oud-designer die hem complimenteert voor zijn prestaties.

Oliver Green @ Project Runway Reunion

Over de omgang met andere ontwerpers uit seizoen negen van Project Runway wil Olivier niets kwijt, maar een andere scoop komt ons wel ter ore. Naar het schijnt komt er een serie van Project Runway met de tien beste kandidaten uit alle seizoenen.

Designers op Project Catwalk Reunion

Met afkickverschijnselen op de bank zitten als het derde seizoen van Project Catwalk in Nederland is afgelopen, hoeft dus niet...

(door: Evelien)

Deel dit artikel
Back to top