Fashion

Hans Ubbink toont stijl van sexy Française

Hans Ubbink toonde maandag 27 juni een spring/summer 2012 collectie waarmee hij terugkijkt naar zijn eigen werk door de jaren heen. Het resultaat: een verfrissende en romantische collectie anno nu. Backstage spraken we de -opvallend relaxte- ontwerper.

hans ubbink

Wereldpremière van Aux anges et demones opende de show in de Lasloods

Aangezien de show in de industriële Lasloods plaatsvond ging de aandacht automatisch naar de spring/summer 2012 collectie, zonder afleiding van de omgeving wat bij de laatste Hans Ubbink show wel het geval was. Voor de zomercollectie liet de Nederlandse ontwerper zich inspireren door de ontwikkeling van vrouwenmode door de jaren heen. Dit kwam tot uiting in een verfrissende romantische collectie -geïnspireerd op de sexy chic stijl van een Française- die klaar is voor de toekomst.

De aanloop naar een catwalkshow is voor de ontwerper één van de leukste dingen aan zijn werk. "Ik heb heel veel plezier tijdens de voorbereidingen, een show geven en vorm geven is het leuskte wat er is. Ik wil dat bijvoorbeeld ook echt niet uit handen geven. Mijn team is als vanzelfsprekend ook heel belangrijk in het geheel. Wij zijn een kleine groep en zijn heel close met z'n allen." aldus Hans Ubbink.

blouse hooggesloten rok

hans ubbink ruches

"Alles is al bedacht, het is maar net wat voor invulling je eraan geeft", aldus Hans Ubbink in met Fashionscene in gesprek na de show. "Ik hou van het spel tussen twee werelden, een blouse met ruches zou je snel bestempelen als tuttig, maar door de juiste stof en combinatie hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Ik ben geïnspireerd door de stijl van de Françaises, zij zijn meester in het spel tussen truttig en sexy. Voor die stijlvolle dames is de juiste verdeling van die twee makkelijk te vinden."

hans cominatie

Een leer jasje gecomineerd met satijnen rok en hoog gesloten top

Hans Ubbink heeft met deze collectie sterke looks neergezet die de Franse je ne sais quoi stijl belichamen en deze komen vergezeld met een vleug romantiek. Dat resulteerde in kleine jasjes gecombineerd met hoogesloten rokken, polkadots blouses met ruches en shiny shorts, de combinatie tussen matte en glimmende stoffen, jaren '70 prints, strepen en bloemen. Ook was de kleur oranje voor zowel de dames al heren een terugkerend element.

bloemen hans prints

Bloemenweelde en grafische 70's prints

oranje strepen

Oranjerie en gestreepte looks

hans polkadots broderie rok

Polkadots tuttigheid gecombineerd met sexy shorts en romantische broderie rok met blouse en casual slouchy shirt.

Wij verwachtten een gespannen ontwerper toen we backstage kropen om Hans Ubbink een paar vragen te stellen. Want: een loods vol mensen die op

zeer zwoele zomeravond massaal naar Amsterdam-Noord zijn gekomen, dat is niet niks. Toch troffen wij na de show een zeer relaxte ontwerper. "Ik doe dit inmiddels al zo lang. Daardoor weet ik wat ik doe en dat het goed komt. Ik ben zeker van mijn zaak en heb mijn uiterste best gedaan, als je dat weet kan je bijna niet nerveus zijn."

lenny en hans fashionscene

Fashionscene's Lenny samen met Hans Ubbink na afloop van de show

"Voor de show begint spreek ik mijn team als een soort pater familias toe. De het-komt-allemaal-wel-goed-en-heb-vooral-plezier speech. Naderhand is het eerste wat ik doe iedereen bij elkaar roepen voor een grote groepsknuffel. We hebben het met elkaar dan toch mooi weer geflikt. De dag erna is het standaard een uurtje later beginnen en dan met iedereen aan de grote keukentafel napraten met lekker gebak van de bakker. Daarna begint de drukte die aan de orde van de dag is. Maar dat is voor mij allesbehalve een straf."

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top