Fashion

Claes Iversen toont zomercollectie vol vlinders

Dinsdagavond was het in het mooi Felix Meritis gebouw in Amsterdam al een beetje zomer. Mode-ontwerper Claes Iversen presenteerde daar zijn allernieuwste voorjaarscollectie voor 2011. Centraal in zijn collectie stond de vlinder, die op tal van manieren voorbij kwam.

Claes had de post-it velletjes en prijskaartjes van zijn twee eerdere collecties dit keer vervangen door vlinders. Kleine witte vlindertjes waren op dezelfde wijze als de post-its voorheen op diverse ontwerpen bevestigd. Dicht bij elkaar op het lijfje en verder uit elkaar richting de heupen. Enkele modellen hadden ook vlinders in het haar en er kwamen verschillende vlinderprints voorbij.

De collectie was, zoals we dat van Claes gewend zijn, vrouwelijk en erg mooi gemaakt. Met name de korsetten en kanten tops waren voorzien van prachtige details. De plisse rokjes en de elegante avondjurken straalden klasse uit, terwijl de jumpsuits en trenchcoats voor een meer trendy twist zorgden.

De kleuren van de collectie pasten erg goed bij het voorjaar. Natureltinten als zand, beige en off white werden afgewisseld met turquoise, koraalroze en lichtgeel.

Opvallend was dat vrijwel alle looks waren afgestyled met een eenvoudig tailleriempje dat eigenlijk in contrast stond met de elegante outfits. Verder droegen de modellen huidkleurige kniekousen, prachtige clutches en was hun haar op een bijzondere manier ingevlochten.

De collectie was niet heel erg vernieuwend, maar er zaten meer dan genoeg prachtige zomeroutfits tussen voor volgend jaar.

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top