Fashion

AMFI's Fashion Transit: pro show

Wat een groei heeft AMFI doorgemaakt met haar afstudeer expositie Fashion Transit. Toen ik 5 jaar geleden zelf afstudeerde bij het Fashion Institute liepen modellen nog hinkend op geleende Van Haren shoes met afgeplakte zolen en printte ik bij de copyshop mijn eigen postertje van 50 bij 50.

Dat was, op de 5e editie van Fashion Transit wel even anders. Wat een pro-show zette deze Amsterdamse modeschool neer. Met dank aan de lange lijst van sponsoren natuurlijk. En directrice Liesbeth in t Hout, die net werd aangesteld na mijn afstuderen en nu helaas (en onterecht) door de HVA verplicht is om haar spullen weer in te pakken.

Naast een gelikte catwalk, goed schoeisel, slicke fotoshoots en puike modellen + make-up was ook het niveau van de collecties hoog. Ik heb meerdere talentvolle mode- en textiel ontwerpers voorbij zien komen en ook het afstudeermagazine ODD zag er sehr gelikt uit.

Favoriet op de catwalk was Floor Kolen die zowel een futuristisch als humoristisch beeld liet zien met Pierrot invloeden en bionisch voorgevormde lijfjes, maskers en voeten. De plastic glimmende voetkapjes, gedragen boven sandaaltjes: zij durft!

Ook Daniella Hod speelde met contrasten door zowel een dromerig als cyber beeld te laten zien met ultra hoge plateaulaarzen en spaceprints gegoten in volumineuze schouderoutfits. Zelfs haar schetsboek dat ik openklapte in de presentatieruimte liet me wegdromen in haar wolkerige wereld.

Sarah Blom maakte ook indruk met haar prachtige poeder- en vleeskleurenpalet uitgewerkt in siliconen, wat direct deed denken aan Aico Dinkla’s ontwerpen, die zelf ooit ook aan het AMFI afstudeerde. Benieuwd of ze net als hij ook van plan is om van dit materiaal haar handelsmerk te maken...


Oh en dan de mannenmode. Lana Wijnands en Samira Algoe: veelbelovend! (Helaas geen foto's van.)

amfiNaast catwalkpresentaties lieten ook 2D ontwerpers inspirerende projecten zien. Prachtig in eenvoud was het werk van Elise Kim die kunstige tops vouwde en knipte van papier.

Voor sinistere en poetische illustraties moeten we binnenkort allemaal aankloppen bij de getalenteerde Roos Soetekouw. Ook een naam om te onthouden: Angela Link. Haar profi afstudeercollectie liet zien dat ze zowel grafisch, visueel, als tactiel heel goed haar weg weet te vinden in de mode.

Great work guys! Laten we hopen dat AMFI ook zonder Liesbeth het niveau hoog weet te houden...


amfi2


Geen mode zonder modepopjes:

amfi3

(Fashiontwin Eveline)

Deel dit artikel
Back to top