Fashion

Marc Jacobs’ eerste show zonder celebs

De directeur van Marc Jacobs had het al aangekondigd: voor de nieuwste show zouden er geen celebs worden uitgenodigd. Geen grote sterren dus bij Marc Jacobs, maar de show was des te leuker.

Marc Jacobs startte de show door bruin papier van een houten frame te trekken. Daardoor werden alle 56 modellen van de show onthuld en kon het eerste model de catwalk oplopen. Ze droeg een ietwat tuttige grijze rok met een grijze top en, jawel, grijze enkelsokjes in haar schoenen. De looks die daarop volgden waren eigenlijk allemaal vrij tuttig en stijfjes. Gelukkig maakten enkele bontjassen het nog een beetje spannend.

Marc Jacobs gebruikte in zijn nieuwe collectie voornamelijk grijs-, zwart- en beigetinten en week hier slechts tegen het einde van de show vanaf. Toen introduceerde hij namelijk twee felgele outfits, die een mix vormden van bont, wol en een bijzondere, glanzende stof.

Opvallende items uit de collectie waren de bontjassen, doorschijnende jurken met trompe l’oeil strikken vol pailletten, wijde tweed broeken, tassen met bont, wijde (ouderwetse) rokken, sokjes in open schoenen, lange leren handschoenen, grafische prints en dikke gebreide truien.

De herfst/winter collectie was geen enkele keer heel spectaculair of vernieuwend, maar was wel heel erg Marc Jacobs. En omdat de eigen stijl van de ontwerper duidelijk zichtbaar was, zal de collectie zeker goed verkopen, vernieuwend of niet.

Marc Jacobs had er dan ook bewust voor gekozen om niet vernieuwend te zijn. Hij liet gewoon zien waar hij zo goed in is. ‘Er wordt zo veel geprobeerd om vernieuwend te zijn dat iets vernieuwends steeds minder nieuw lijkt’, aldus de ontwerper.

(Tess)

Foto's: Style.com

* Meer New York Fashion Week reports

Deel dit artikel
Back to top