Fashion

AIFW report: Replay

Zondagavond 31 januari, 18.00 uur. Het is tijd voor Replay! De zaal stroomt vol met modeliefhebbers, BN'ers, bloggers en pr-mensen. En een heleboel Replay-fähige mensen, die het mixen van jeans goed begrepen hebben. De frontrow is gemixt: van fashionista's als Nikkie Plessen tot de stijlvolle oudere garde, zoals Ans Markus.

De show is wat we van Replay gewend zijn: stoer, hip, edgy met een grunge kantje, met zowel vrouwelijke als mannelijke modellen. We zien denims in alle verschillende soorten in deze collectie voor winter 2010/2011, maar ook niet-spijkerbroeken, van heerlijke comfy materialen en fijne breisels - vooral voor de mannen. Om heel eerlijk te zijn allemaal niet erg vernieuwend, maar wel erg fijn om naar te kijken. Vooral de jasjes konden ons bekoren: de stoere leren exemplaren hadden een hoog 'hebben!'-gehalte. Verder gespot: het houthakkersruitje, spijkerjacks (ze zijn nu écht terug!), blouse-jurkjes met ethnische print en tot slot: hele fijne gebreide truien met Noorse print.

En dan de laarzen: wat mij betreft het hoogtepunt van de collectie. Er waren twee paar zeer favoriet: de hooggehakte half-leer, half-gebreide exemplaren met gespen, en de platte leren biker boots met studs. Wauw, die mogen wel bij mij in de kast staan!

De jurkjes op het einde vond ik zelf persoonlijk erg trashy, en deden me denken aan slechte collecties uit de jaren negentig, met bij elkaar geraapte lapjes stof en mixen van spijkermateriaal en andere stoffen, zoals ruitjesstof. Iets minder, helaas.

Tot slot: de modellen waren echt TOP. Vooral omdat de internationaal bekende Ana Beatriz Barros meeliep, het Braziliaanse topmodel, bekend van de Victoria's Secret show. Wat is die meid goed, zeg!

Kortom: een hele draagbare en lekker stoere collectie. Ready to wear op z'n best! (Monique)

Bekijk alle foto's van deze show hier!

Foto's: Ron Stam Photography

Deel dit artikel
Back to top