Fashion

AIFW report: LaDress meets Club BRILLANT

Club BRILLANT kennen we als dé brillenshow van de Amsterdamse Fashionweek. Werkten ze zaterdagavond nog samen met Michael Barnaart van Bergen, op zondagochtend brachten ze een geheel eigen show, in samenwerking met LaDress.

De uitnodiging beloofde veel goeds: "It's a Winter Sunday morning and time for a sunny Summer breakfast with croissants, fresh juices, champagne and coffee followed by an inspiring catwalk show with an edge..." Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen!

Vorig jaar werkte Club BRILLANT nog samen met Badgley Mischka, wat een geweldige show opleverde. Dit jaar 'doen' ze het met jurkjesmerk LaDress, opgericht door Simone van Trojen.

LaDress showde al vaker een collectie (bijvoorbeeld in de tuin van Museum van Loon), maar nog nooit in het Official Schedule van de AIFW. Een primeurtje, dus!

De show

In deze show moesten twee collecties worden gecombineerd: de jurkjes van LaDress en de brillen van Club BRILLANT. Geen moeilijke opgave, gelukkig. We zagen een enorme diversiteit in jurken: van zilver glitterig tot casual blouse-jurkjes met strikceintuur. Ook het t-shirtjurkje, al een tijd niet meer weg te denken uit onze garderobes, mocht niet ontbreken. Het geheel was vrij kleurloos en basic, maar dat is ook waar LaDress zo sterk in is. De meeste jurkjes werden geshowd op blote benen, maar ook de leren legging werd (again!) geshowd.

De brillen? Van groot zwart tot hippe witte Wayfarers. En vooral de ronde, supervrouwelijke modellen waren bij mij favoriet. Er werden overigens niet alleen zonnebrillen geshowd; ook fijne monturen op sterkte waren aanwezig. Een bril is al een tijdje een echte mode-accessoire en geen lastig ding meer, en dat onderstreept Club BRILLANT maar weer eens... We like! (Monique)

Bekijk alle foto's van de show hier!

Beeld: © PiXinDigital

Deel dit artikel
Back to top