Fashion

AIFW report: EnD

Eva van Overbeek en Delia Drel showden gisterenavond hun nieuwste collectie ‘Dame’ tijdens de Amsterdamse modeweek. Het ontwerpersduo kwam met een lijn geïnspireerd op film noir, dat resulteerde in een reeks vrouwelijke en klassieke outfits, waar ik vanaf rij twee ontzettend van zat te smullen...

De show trapte af met een korte film, geheel in de stijl van film noir, met Victoria Koblenko in de hoofdrol, gevolgd door een rokend model die over de catwalk liep (‘Zie je nou wel, er mag hier toch gerookt worden!’) Hierna kwamen de modellen de catwalk op in outfits geïnspireerd op het oude Hollywood uit de jaren veertig en vijftig. De kledingstukken waren vrouwelijk, super chique en dramatisch. Zo zag ik veel volume bij de schouders, zwarte oversized blazers met gouden manchetten, ritsen als detail, ruches op jurkjes en rokken, strakke lijnen en een aantal zeer aaibare oversized truien. Vooral het schoeisel verdiende zeker de aandacht: de sleehakken in verschillende kleuren zagen er geweldig uit.

‘Dame’ is volwassener dan EnD’s voorgaande collecties en laat maar weer eens zien dat het ontwerpersduo sinds hun allereerste show tijdens de AIFW in 2007 weer eens een topprestatie hebben neergezet. Ik ben fan! (Elisah)

Bekijk alle foto's van de show hier!

Beeld: © PiXinDigital

Deel dit artikel
Back to top