Fashion

AIFW report: Camilla Norrback

De Zweedse ontwerper Camilla Norrback showde donderdagavond voor het allereerst tijdens de AIFW. Ze was net bevallen, dus kon helaas zelf niet aanwezig zijn tijdens de show. Dat mocht de pret uiteraard niet drukken: mevrouw zette een geweldige show neer, geïnspireerd op de personages Veruca en Charlie uit het boek ‘Charlie and the chocolate factory’...

De twee totaal verschillende stijlen van Veruca en Charlie komen in de herfst-wintercollectie 2010 goed samen, wat voor een speelse, elegante, maar tegelijkertijd ook ruige collectie zorgt.

De show

Op de catwalk zien we veel printjes, zware breisels, wijde mouwen, hoge laarzen met sleehak en veters, volumineuze stijlen, stoere mannenblazers en bretels. De overgooiers waren ook flink vertegenwoordigd, net zoals de zogenaamde ‘oma-jurken’ met bloemetjes erop. Mijn favorieten waren een oversized licht oranje lang vest met grote zware knopen en een gestreept wollen jurkje met een grote zwarte strik bij het decolleté. De eerste mannelijk modellen werden ook gespot (eindelijk!). De warme truien met een paard en eekhoorn als print erop trok mijn aandacht.

Je moet een beetje van ingetogen houden, wil je de collectie iets vinden. Ik spotte helaas geen kittige jurkjes, maar aan de andere kant is en blijft het gewoon een wintercollectie. Extra leuk feitje: Camilla maakt alleen gebruik van organisch katoen en eco-vriendelijk lamswol. Ook gebruikt de Zweedse ontwerpster voor deze collectie een sojaboon protein fiber, wat erg goed voor het milieu is. Be eco-fabulous! Ik vind het supergoed van haar.

Wat vind jij van deze collectie? (Elisah)

Bekijk alle foto's van de show hier!

Beeld: © PiXinDigital

Deel dit artikel
Back to top