Fashion

AIFW report: Claes Iversen

Tijdens de derde dag van de Amsterdam Fashion Week woonde ik ‘s avonds de show van Claes Iversen bij. Na al zo’n elf shows gezien te hebben, kan ik zeggen dat deze collectie echt het beste was!

Tijdens de modeshow van Claes werd weliswaar wintermode getoond, maar de show bevatte ook erg veel dunne, transparante stoffen. Diverse ontwerpen vormden een mix van zwaar fluweel met doorschijnende materialen. Er waren veel ruches en vrouwelijke vormen te zien. Een rok met ruitjes werd gecombineerd met een top met bloemenprint. Verschillende items uit de collectie, zoals rokken, handtassen en zelfs een paar schoenen, waren ook versierd met kristallen kralen en zijden bloemen.

De kleuren die Claes koos voor de winter van volgend jaar, zijn: bordeaux rood, koraal, goud, grijs en blauw. De modeshow eindigde met een bijzondere trouwjurk vol met witte prijskaartjes. Vlak voor de show had Claes die kaartjes nog met een pistooltje op de jurk bevestigd! De kaartjes zaten echt overal; ook op het gezicht en de sluier van het model. Hiermee lijkt Claes een goede variant te hebben gevonden voor de post-it jurk van afgelopen zomercollectie.

Ik vond de show echt een van de betere shows tot nu toe. De collectie had iets heel eigens en was heel anders dan alle andere. Met name de ruches waren op een perfecte manier uitgewerkt en vormden voor mij het hoogtepunt van de collectie. (Tess)

Bekijk alle foto's van de show hier!

Beeld: © PiXinDigital

Deel dit artikel
Back to top