Fashion

Report: Chanel @ Paris Fashion Week

Back to the farm with Chanel! Het Franse modehuis nam het modepubliek gisteren mee naar de boerderij. Chanel liet haar modellen, terwijl Lily Allen optrad, lopen door zand en hooi. Het gevolg: sexy melkmeisjes, klompen, dirndls en Boerenbond ten top…

 

‘Weer eens iets anders dan zo’n saaie catwalk’, moet Karl Lagerfeld zeker weten gedacht hebben. Een collectie geïnspireerd op het landelijke leven past uiteraard het beste in een setting, die zo lijkt weggelopen uit 'The sound of music'. Modellen in dirndels, kittige rokjes met ruches en meisjesachtige kanten crèmekleurige jurken liepen de ‘catwalk’ over alsof ze zojuist uit een hooibaal gevist werden. En dat allemaal mét klompen, opgepimpt door Lagerfeld. Dat dan wel.

We zagen de typerende mantelpakjes terugkomen in een nieuw jasje: in felrood met pofmouwen, veel ruches en lagen én in Boerenbondstijl. Dat laatste kwam ook terug in jurkjes, waar de nadruk werd gelegd op de taille. Verderop de catwalk brede schouderpartijen, gemêleerde pofjurken met bloemen, transparante gala-jurken, pakken van tweed, ruwe texturen en kleuren als beige, ivoor, zwart, caramel, taupe en ecru. De accessoires waren er in rieten mandjes (net zoals op de kinderfietsen van vroeger), zonnebrillen met kant (leuk detail!) en halve handschoentjes a la Karl. Uniseks outfits (geshowd door de overheerlijke Baptiste Giabiconi, de enige man in de show) waren er in jeans met hoge taille, jasjes van tweed en blazers met tarwe-print.

ChanelChanel
ChanelChanel
ChanelChanel
ChanelChanel

Favoriet: het zwarte mantelpakje met 7/8 mouwen en een grote zijden strik van voren met een pofrok eronder. Ik moet nog even wennen aan die lelijke klompen, maar als Karl het mooi vindt: vooruit dan maar!

Leuk feitje: Ikeliene Stange en Charlotte di Calypso scoorden gisteren nog een bijbaantje als achtergrondzangeressen van Lily Allen. Aan het einde van de show rolden Freja Beha Erichsen, Lara Stone en Baptiste Giabiconi ook nog even in het hooi. Een dolle boel dus bij Chanel.

Wat vind jij van de collectie? (Elisah)

Beeld: Style.com

Deel dit artikel
Back to top