Fashion

AIFW report: Individuals

Donderdag 23 juli showden een acht-tal studenten van het AMFI de nieuwe Individuals zomercollectie 2010. Een veelzijdige collectie, maar wel volledig in het wit.

De afgelopen seizoenen werden de Individuals collecties steeds een beetje sterker. Zo ook dit jaar. De show begon met een vrolijk deuntje van Kelis, "Milkshake".

Je zou verwachten bij dit nummer dat er een zuurstokroze collectie geshowd werd, maar dat was niet het geval. Sereen wit is volgens de studenten de kleur voor aankomende zomer. Schreeuwde ik drie weken geleden op Sensation nog dat wit op wit nooit maar dan ook nooit fashionble zou worden, na de show van vandaag begin ik toch te twijfelen. 'De white tone collectie met de naam LaLaLa toont maagdelijke puurheid in contrast met ongekuiste exposure', aldus de studenten.

Opvallende details: handgemaakte korsetten, gouden maskers, verfijnde afwerking, maar ook geknipte tule en zichtbare schoudervullingen. De materiaalkeuze van de ontwerpers was zeer divers. Van lichte knoopjes gemaakt van garen, geknipt kant, los gebreid bont en verknipte schaatsen. Tinten als eggshell, clay en skin geven een romantische en fragiele toon aan deze anders bleke collectie. We zagen een paar prachtige boyfriendblazers (eentje was gemaakt van verschillende 'lapjes') en ook mooi was de lange witte avondjas/blazer van glanzend satijn. Verder kende de collectie veel draperieën, blote ruggen, losse pantalons en doorschijnende tops. Ik vond het knap dat ze met enkel de kleur wit (en witschakeringen) zo'n veelzijdige collectie wisten te creëren.

Nee, het werd zeker niet saai om naar een tiental ton-sur-ton looks te kijken... (Marieke)

Beeld: © PiXinDigital
Deel dit artikel
Back to top