Fashion

Ondanks de regen viel Dior's rodeo show niet in het water

Sommige merken pakken helemaal uit als het gaat om de show voor de nieuwe collectie. Onder andere Chanel weet er altijd een bijzonder evenement van te maken, maar ook Dior let op elk detail. De Dior Cruise 2019 collectie werd ook weer op een hele bijzondere manier tentoongesteld; denk aan een openlucht locatie, paarden en feministische boodschappen. 

Met een show in de openlucht kunnen de nodige complicaties om de hoek komen kijken en dat is precies wat er gebeurde. Door de zware regenval kwamen de modellen twee uur later dan gepland de catwalk oplopen, maar dat mocht de pret niet drukken. De gasten kregen een paraplu bij entree en dat zal voor velen de eerste keer zijn geweest. Het evenement werd georganiseerd in het prachtige, historische kasteel Domaine de Chantilly, enkele kilometers verwijderd van Parijs. 

 

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior) op

Je zou misschien denken dat de regen de show heel erg in de weg zou staan, maar niets is minder waar. Creative director Maria Grazia Chiuri staat erom bekend feministische boodschappen naar voren te brengen in haar shows. Modellen die lopen in de regen krijgen juist een stoerdere uitstraling, doordat ze zich niet laten stoppen door bepaalde tegenwerkingen. 

Het feministische thema van de show werd op meerdere manieren naar voren gebracht. Onder andere Mexicaanse vrouwelijke ruiters, genaamd escaramuzas, oefende een kunstvorm uit die voorheen uitsluitend voor mannen was bestemd. Dit deden ze terwijl ze de mooiste jurken aanhadden en indrukwekkende hoeden droegen. 

De escaramuzas waren onder andere ook een inspiratiebron voor de ontwerpen. De collectie wordt getekend door zwierige lange jurken, brede lederen tailleriemen en stevig schoeisel. Ook borduurwerk kwam veel terug in onder andere de tassen en portemonnees. 

Bekijk hieronder de beelden van de show en de items. 

 

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior) op

 

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior) op

Beeld: DIOR

Deel dit artikel
Back to top