Fashion

AIFW report: Badgley Mischka

Badgley Mischka, het wereldberoemde designerduo, showde voor het eerst in Amsterdam. Wat een eer! En ik was er natuurlijk bij om verslag te doen...

Mark Badgley en James Mischka zijn in ons land op uitnodiging van Club Brillant; de brillenorganisatie die al twee jaar op rij op de AIFW showt. De heren showen normaal alleen in New York, maar maken dit maal een uitzondering.

De zaal is goed gevuld en op de front row spotten we BN'ers als Lieke van Lexmond (altijd in het gezelschap van haar zus, styliste Jetteke), Thijs Willekes, Ans Markus, Daphne Deckers en ontwerper Frans Molenaar.

De show duurt lang (gelukkig!) en laat een heleboel verschillende stukken zien. Vooral veel avondjurken, waar het label natuurlijk om bekend staat, in opvallende kleuren als turquoise, fuchsia en geel, maar ook in off white, grijs en zwart. Die laatste drie tinten worden wel opgefrist door bijzondere texturen én extreem veel glimmers en glitters. Zo wordt een little black dress opeens héél erg glamorous. Ook speelt het duo met roklengtes en verschillende vormen van de halslijn. Van strapless tot halters, en van minirok tot enkellang - zelfs met sleep.

Maar het is niet alleen jurken wat de klok slaat. Badgley Mischka pakt ook uit met badmode: kekke kleine bikini's, maar ook elegante badpakken. Er lopen zelfs heren mee in de show (al zijn het er maar een paar), die in strakke zwembroekjes gestoken zijn.

Vergeten we bijna de brillen te vermelden: die komen dus van verschillende merken die onder Club Brillant vallen. We zien vooral vaak de spiegelende pilotenbril voorbij komen; zou dat door Michael Jackson komen? Ook het grote diva-montuur ontbreekt niet.

Al met al: een zeer geslaagde show en zéker voor herhaling vatbaar. Badgley Mischka is niet vernieuwend of gewaagd, maar vooral erg móói. (Monique)

Filmpje:

Mark Badgley en James Mischka

Beeld: © PiXinDigital

Deel dit artikel
Back to top