Fashion

Report: opening winkel Daryl van Wouw

Afgelopen dinsdag bezocht de Fashionscene-redactie de opening van dé Daryl van Wouw-winkel op de hoek van de Prinsengracht en Leidsestraat te Amsterdam. Nog voordat de politie een einde maakte aan het gezellige feestje, speurden wij de rekken af…

Het ‘bescheiden’ feestje vond deze week plaats aan de mooie Prinsengracht en het leek wel alsof heel fashionable Amsterdam (lees: Birgit Schuurman, Daphne Bunskoek, Roeland Fernhout en Barbara Karel) naar de opening kwam. Daryl heeft een ontzettende goede locatie uitgezocht: op de gracht, maar op een steenworp afstand van de Leidsestraat. Juist, dé leuke winkelstraat als je de Kalverstraat een beetje zat bent.

Het feestje trapte af rond 6 uur af met dj Howard Komproe en heel veel genodigden op de stoep voor de winkel. Omdat Daryl het hele pand heeft gehuurd, kon je drie verdiepingen bewonderen, alleen kwam de Fashionscene-redactie niet verder dan de begane grond: het was zó druk, dat we het er spontaan benauwd van kregen. Erg jammer, want op de verdiepingen boven blijken er mooie lockers te staan, die dienen als kledingkast. Gelukkig konden we nog wel een fotoootje vinden (zie hieronder!).

Daryl bij zijn lockers

De begane grond is gekenmerkt door porseleinen tegels met Delfts blauwe custom made Daryl 'witjes' van De Porceleyne Fles (zo leuk!) een strakke industriële tafel en een Philips scherm. Op de bovenste verdieping speelt de streetcouture designer met verschillende contrasten; een visgraat houten vloer, een Aziatisch antiek opiumbed en ouderwetse lockers vormen de eyecatchers van de winkelruimte. Nice...De winkel is een echte eyecatcher, want deze is van ver al te zien. En extra leuk: een echte Daryl kan ook nog eens betaalbaar zijn. Zo waren er boodschappentassen met dé bekende Van Wouw-print voor 35 euro te koop. Zo kun je nog eens extra fashionable de Appie Happie in.

Birgit Schuurman en Daryl van Wouw De tegeltjes van Daryl

De opening werd compleet gemaakt door een ware modeshow op het water. Een aantal modellen showden de nieuwste creaties van de man, alleen was het nog maar de vraag of de arme meiden niet in het water zouden vallen. De boot zag er niet echt stabiel uit, maar gelukkig liep het goed af.

Kortom: wij komen nog wel eens een keertje terug als het iets rustiger is. Ondanks de drukte is de Daryl van Wouw-winkel een dikke tien waard! Wat vind jij trouwens van zijn kleding? (Elisah)

Beeld: Dennis Flink

 
Deel dit artikel
Back to top