Fashion

FS interview: Doutzen Kroes

Doutzen Kroes was afgelopen donderdag in hartje Amsterdam om de nieuwste najaars-wintercampagne van Repeat te lanceren. Speciaal voor Fashionscene sprak ik even met het topmodel. Met een assistent én een tikkende kookwekker tegenover me gingen de kostbare vijf minuten in…

 

Je staat model voor Repeat en mag de meest mooie cashmeren truien dragen. Wat heb jij met de stof?

“Het materiaal is al puur en mooi van zichzelf dat het weinig opsmuk nodig heeft. Het heeft iets tijdloos, gaat altijd mee en daarnaast kun je het gewoon combineren met een jeans om toch verzorgd voor de dag te komen.”

Het zijn tijden van recessie. Waarop zou jij als eerste bezuinigen?

“Op jasjes en T-shirts. Die kun je ook gewoon bij de H&M en de Zara kopen. Ik zou bijvoorbeeld in plaats van een Prada-shirt iets winkelen bij de goedkopere ketens.”

Waarop zou je absoluut niet willen bezuinigen?

“Op schoenen en tassen!”

Doutzen Kroes Doutzen Kroes

Shop jij wel eens online?

“Bijna niet. Ik bestel soms iets van Victoria’s Secret via internet, omdat ik die maten al ken. Maar ik ben toch meer het type dat de stoffen wilt voelen. Ik zou niet zomaar iets bestellen wat ik alleen op een computerscherm heb gezien.”

Dus je doet bijna geen miskoop?

“Toch wel. Soms koop ik een spijkerbroek en blijkt deze achteraf niet goed te zitten. De kwaliteit of de pasvorm bleken bijvoorbeeld niet goed te vallen.”

Wat is je favoriete outfit?

“Iets casuals: een spijkerbroek met een simpel shirt erboven.”

Ik, Doutzen en modecollega K.Welke ontwerper heeft jouw voorkeur?

“Lanvin. Ik vind alles mooi hiervan!”

Je werkt met de beste modefotografen , maar met wie werk je het liefst?

“Mario Testino, Patrick Demarchelier, Steven Meisel met wie ik mijn eerste shoot voor de Italiaanse Vogue deed, en in Nederland met Paul Bellaart.”

Na vijf minuten was het helaas alweer voorbij. Na mijn gesprek liet Doutzen weten na de lancering ‘nog eventjes naar Friesland te gaan en daarna meteen weer naar New York te vliegen’. Heerlijk hoor, zo’n leventje…. (Elisah)

Deel dit artikel
Back to top