Fashion

Made by me: 3x kraagjes

Het begon allemaal een paar seizoenen geleden bij Miu Miu. Het Italiaanse modehuis had een afneembaar kraagje in de zomercollectie en sindsdien domineren de "collars" de neckgame. Met een opvallend kraagje geef je zelfs het saaiste T-shirt een fashionable voorkomen. Het enige nadeel van zo'n designerkraagje is de prijs. Deze is vaak iets te heftig voor onze bankrekening. Daardoor hebben wij onze handarbeid skills weer even de vrije loop gelaten en maken deze week in made by me maar liefst drie keer een fab collar.

DIY 1

fs

Benodigdheden

- Felgekleurde blouse

- Leuke pin of broche

- Schaar

- Naald en draad

Stap 1

Knip onder de zoom van een blouse -die je niet meer gebruikt- de kraag af. Zorg dat je niet over de zoom gaat, als het onderste gedeelte van de blouse eraf is, kan je de restjes en draden afknippen. Bevestig met naald en draad net boven het bovenste knoopgat de broche die je voor deze kraag hebt uigekozen.

orange diy

Stap 2

Maak de broche aan de binnenkant van de kraag vast. Het af- en omdoen van de kraag kan met het knoopje, wat al aan de kraag vast zat.

fs

DIY 2

coll

Benodigdheden

-Studs

-Blouse

-Tangetje

Stap 1

Vorige week lieten we al zien hoeveel fun je kunt hebben met studs. Deze bad boys kan je in principe op elk kledingstuk kwijt. Op een kraagje doet dit hardware het ook heel goed. Deze vierkante -zoals op de foto- kan je gebruiken, maar ook ronde platte of juist puntige.

studs studs

Stap 2

Zorg dat de studs in gelijke rijtjes op de kraag worden bevestigd. Bevestig eerst de ene helft en vervolgens de andere helft van de kraag zodat het symmetrisch is.

studs

DIY 3

stap 1

Benodigdheden

- Blouse

- Collar tips / tafelhoekje

- Hamer

- Twee punaises

- Secondenlijm

- Pin achterkantjes

Stap 1

Bij Asos, waar ze nu bijvoorbeeld Zwaluw-exemplaren verkopen en andere (web)shops, worden zo nu en dan collar tips verkocht. Deze schuif je om de punt van je kraag, hamer je vast en klaar ben je! Kan je niet zo snel aan de juiste tips komen? Bij de gemiddelde ijzerhandel verkopen ze tafelhoekjes/beschermers waar je ook heel eenvoudig collar tips van kunt maken.

fs

Stap 2

Deuk met een hamer en een theedoek (om beschadigingen aan de tip te voorkomen) de zijkanten van de tafelhoekjes naar binnen.

c

Stap 3

Bevestig met secondelijm de punaise op de onderkant van het tafelhoekje (soon to be collar tip). Laat beiden punaises goed drogen.

t

Stap 4

Bevestig jouw gloednieuwe en zelfgemaakte collartips op elke blouse door de tip met het pinnetje door de kraag te steken.

fs

Succes! P.S. Blij met het eindresultaat? Stuur je foto naar info@fashionscene.nl onder vermelding van 'Made by me' en wie weet kom jij straks op Fashionscene.nl.

(Bron: Refinery29.com)

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top