Fashion

Made by me: studded sweater

Bij de online editors Press Day van Unlimited PR afgelopen week, zagen wij hunter Linda Tol van de Lifestylehunters.com met een gevaarlijk mooie trui. Zij trok deze fab sweat uit de Topshop rekken tijdens London Fashion Week. Dit kittige pastel exemplaar met studs gaf ons onmiddellijke doe-het-zelf inspiratie, dus deze week in de Made by me een studded sweater DIY.

Knutselzin kregen we al eerder van de studded trenchcoat uit de Burberry zomercollectie van vorig jaar. Wat gevaarlijke stekels al niet voor een jas of trui kunnen betekenen. De studs van Linda wekten de DIY drang weer bij ons op en dus gingen we aan de slag om zo'n fijne sweater voor onszelf te maken.

diy linda

Benodigdheden

- Studs (verkrijgbaar bij een fournituren winkel in verschillende soorten)

- Sweater

- Schaar of tangetje

Stap 1

Get yourself een lekkere sweater. Eigenlijk kan je allerlei truien voorzien van studs, maar wij vinden het toch het leukst op een ouderwets sweatstofje. Sweaters zijn bezig met een ware take-over voor aankomend voorjaar, dus dan ben je dubbel on-trend bezig. Wij vonden dat onderstaand exemplaar van Asos wel wat studs kon gebruiken.

sweat linda

Links: Asos sweat with Contrast Sleeves € 33,54

Stap 2

Bij de fournituren winkel zijn verschillende studs en spikes te krijgen. De spikes van Linda bestaan uit twee delen, met de aanjager maak je hem aan de achterkant vast. Deze komt dus aan de binnenkant van de trui. Positie bepalen en vastdrukken, easy does it! Er zijn ook studs met kleine haakjes aan de stud zelf vast. Deze druk je door de stof en duw je aan de binnekant met een schaar of tangetje om.

Binnen tien minuten heb je een trui die niemand anders heeft en zo geef je de mierzoete pastels van dit modeseizoen gemakkelijk wat extra edge. Succes!

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top