Fashion

Pre-Fall 2012 highlights

Met de Pre-Fall 2012 lookbooks en shows out in the open is het tijd voor een recap. We hebben natuurlijk nog een hele zomer vol modemoois te gaan, maar in de fashion wereld kijken we graag vooruit. In de pre-fall collecties is een glimp te zien van wat je te wachten staat komend winterseizoen. En aangezien wij graag vroeg op de hoogte zijn van de nieuwste trends, zijn wij all ears!

De modehuizen pakken tijdens de fall/winter en spring/summer fashionweeks altijd groots uit met catwalkshows. Wordt er voor het ene label alleen een lookbook gepubliceerd, maakt de ander -lees Chanel- er een waar modefestijn van: inclusief een miniatuur treintje rijdend over de dining table mét Chanel logootje.

chanel

Chanel trein

Wij zetten de hoogtepunten voor jullie op een rij!

Chanel Pre-Fall 2012

Karl Lagerfeld betitelde de Pre-Fall 2012 Chanel collectie "Paris–Bombay". Kaiser Karl heeft zich duidelijk laten inspireren door India, denk Sari like items, hoofdsieraden, baggy pants en gouden sandaaltjes. Ander opvallend detail: sommige modellen hadden faux-dreadlocks aangemeten gekregen.

chanel pre fall

Michael Kors Pre-Fall 2012

Michael Kors gooide het voor de Pre-Fall 2012 collectie over de Western boeg. Denk aan zwart-vilten cowboyhoeden, ruitjes, cowboyboots en veel zwart leren details.

kors kors

Carolina Herrera, Jason Wu, Rachel Roy Pre-Fall 2012

Chocoladebruin lijkt dé trendkleur voor volgend najaar. We zien het bij Carolina Herrera in de vorm van ballonrokken en bij Rachel Roy als cropped pantalons. Jason Wu ging in zijn Pre-Fall collectie voor next level pied de poule printjes en edelsteenkleurige metallic skinny broeken.

prefall

Carolina Herrera, Jason Wu, en Rachel Roy Pre-Fall 2012

Burberry Pre-Fall 2012

Christopher Bailey koos voor het Pre-Fall seizoen van Burberry weer voor Julia Restoin-Roitfeld als vrouwelijk in zijn nieuwste lookbook. De hoofdontwerper van Burberry had een preutse state of mind toen hij de Pre-Fall collectie ontwierp. Langere roklengtes, vale donkere kleuren en avondjurken met lange mouwen geven allemaal een jaren '30 vibe af. Wij zijn vooral smitten met de suede enkellaarsjes.

prefall burberry burberry

Thakoon, Zac Posen, Ports 1961 Pre-Fall 2012

Ports 1961's ging ook voor pied de poule ruitjes. Dus bewaren dat ruitje voor volgend seizoen. Thakoon had veel pastel breisels, plooitjes en opvallend flegekleurde maetallic lippen. Like! Zac Posen toonde tenslotte een vloed aan fishtail evening gowns.

thakoon

Thakoon, Ports 1961 en Zac Posen Pre-Fall 2012

3.1 Philip Lim Pre-Fall 2012

Phillip Lim gebruikte voor zijn Pre-Fall 2012 collectie zijn fascinatie voor neo-noir strips als Sin City, Superman, en V for Vendetta. De strip inspiratie werd letterlijk gebruikt door de ontwerper, hij plaatste stripboek KA-POW tekstballonnetjes op zijn ontwerpen. Lim vertelt: "Iedereen wil toch dat kleding een soort superheld is, deze ontwerpen moeten jouw dag, week, of jaar redden".

philip bam

3.1 Philip Lim Pre-Fall 2012

Welke Pre-Fall 2012 collectie maakte de meeste indruk op jou?

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top