Fashion

Valentino Garavani Virtual Museum geopend

Eindelijk is het zo ver: het Valentino Garavani Virtual Museum is geopend. In het Museum of Modern Art lanceerden Valentino en Giancarlo Giametti gisteren hun online museum. Anne Hathaway kreeg de eer het bijzondere spektakel te presenteren.

Valentino Garavani Virtual Museum

Eerder lieten we weten dat Valentino Garavani samen met zijn zakenpartner Giancarlo Giametti een online museum zou starten. Vanaf gisteren is het online museum, een archief van het werk van de legendarische designer Valentino, geopend en beschikbaar voor iedereen! Op Valentino-Garavani-archives.org kun je, na het downloaden van de tentoonstelling, een eigen route kiezen door de galeries en elk aspect van Valentino's buitengewone wereld ontdekken.

Valentino Garavani Virtual Museum

MoMA

De officiële opening vond plaats in het MoMA in New York. Giancarlo en Valentino hadden Anne Hathaway enkele weken geleden benaderd om het event te hosten. De actrice zag dit in de eerste instantie niet zitten, maar het duo stond erop en legde haar het concept van het online museum uit. Anne Hathaway vertelde de gasten op de opening: “Toen ik het eenmaal begreep, wist ik dat er niets was wat mij tegen kon houden om hier vandaag te zijn. We zijn getuigen van de geboorte van een revolutie en ik denk niet dat dat woord overdreven is. Dit zal kunst, de wereld van kunst en hoe we kunst ervaren voorgoed veranderen.”

Valentino Garavani Virtual Museum

50 jaar

De Italiaanse designer heeft bijna een halve eeuw meegedraaid in de wereld van couture. In het Valentino Garavani Virtual Museum kan Valentino’s archief digitaal in detail bekeken worden met interviews, video's van negen tentoonstellingen en evenementen, een master class met Valentino, en een mediatheek met 5000 beelden waaronder jurken, foto's, tekeningen en 180 modeshow video's. Een tentoonstelling van Valentino’s complete carrière als designer en ook nog eens vanuit de luie stoel? Molto bello!

Valentino Garavani Virtual Museum

Valentino Garavani Virtual Museum

Valentino Garavani Virtual Museum

Valentino Garavani Virtual Museum

Valentino Garavani Virtual Museum

In onderstaande video zie je een preview van de tour die je kunt nemen door het virtuele museum:

Wanneer ga jij een bezoekje brengen aan Valentino's online museum?

(Door: Daphne)

(Beeld: Valentino-garvani-archives.org)

Deel dit artikel
Back to top