Fashion

Oscar Awards: de rode loper

Natuurlijk gaat het er uiteindelijk om wie met het gouden mannetje naar huis ging, maar dat is voor Fashionscene even een bijzaak. De grote vraag is: wie had wat aan tijdens de 79ste Oscar uitreiking vannacht?

Okay, even snel de belangrijkste categorieën langs. And the winners are…

Beste film: The Departed

Best mannelijke hoofdrol: Forest Whitaker, The Last King of Scotland

Beste vrouwelijke hoofdrol: Helen Mirren, The Queen

Beste mannelijke bijrol: Alan Arkin, Little Miss Sunshine

Beste vrouwelijke bijrol: Jennifer Hudson, Dreamgirls

Beste regie: Martin Scorsese, The Departed

Nu switchen we over naar het ‘wie droeg wat’ gedeelte. Hierbij een selectie van het actieonderdeel op de rode loper.

Penélope Cruz

Penélope Cruz ging voor de ultieme glamour jurk uit de Atelier Versace collectie. You love it or hate it.. Ik ben pro, maar zo’n jurk kan alleen op een Oscar avond.

Giechelend liepen de beste vriendinnen de rode loper op. Nicole Kidman hulde zich in een opvallende rode Balenciaga met mega-strik. Naomi Watts liet haar limoengele jurk speciaal maken door Escada.

Nicole Kidman en Naomi Watts
Rachel Weisz

Rachel Weisz’s zijden jurk is van Vera Wang. Gaap. Haar bleke huid kleurt niet mooi met de licht bronzen kleur van het ontwerp. Deze mag van mij genomineerd worden tot de saaiste jurk van de rode loper.

Cate Blanchett hulde zich in een one-shoulder van Armani Privé. Het is iets minder gewaagd dan de futuristische Balenciaga jurk die ze droeg tijdens de Palm Springs International Film Festival, maar zeker een showstopper.

Cate Blanchett
Jada Pinkett-Smith

Mrs. Pinkett-Smith koos voor een gouden Carolina Herrera. Helaas deed Jada ook een Rachel Weisz: saai en de verkeerde kleurkeuze.

Reese Witherspoon’s post-Ryan Phillipe look werkte goed op de rode loper. Haar nieuwe coupe is een killer combi met de paarse laagjesjurk van Nina Ricci.

Reese Witherspoon
Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow rockte het met haar jurk van Zac Posen. Perzik is een tricky kleur, maar voor haar pakte het goed uit.

Maggie Gyllenhaal liet zich stylen door de jongens van Proenza Schouler. Samen met verloofde Peter Sargaard betrad de verse Hollywood moeder de red carpet in een blauwe one-shoulder jurk afgewerkt met veren.

Maggie Gyllenhaal en Peter Sargaard
Jennifer Hudson

Jennifer Hudson is André Leon Talley’s nieuwste modeproject. De Oscar winnares was gekleed in een custom-made Oscar de la Renta en python leren jack. Misschien iets too much?

Beyoncé Knowles ging voor een pastelgroene one-shoulder jurk van Armani. Vraag me wel af waarom ze niet een van haar eigen designs aan had getrokken...

Beyoncé Knowles
Kate Winslet

Okay, ik geef toe dat deze Valentino jurk veel beter is dan de duffe blauwe outfit van vorig jaar, maar Kate Winslet heeft ‘m nog niet helemaal. Voortaan misschien extra aandacht besteden aan de kleur en accessoires.

In tegenstelling tot Reese Witherspoon lijkt Cameron nog een beetje te strugglen hebben met haar post-Justin look. Dan is het pikzwart haar en nu is het een vieze bruine kleur.. In ieder geval blijft ze wel trouw aan Valentino.

Cameron Diaz
Anne Hathaway

Hoogstwaarschijnlijk had Patricia Field te weinig tijd om Anne Hathaway stylingtips te geven tijdens de opnamens van The Devil Wears Prada. De actrice ging voor een witte Valentino bandeaujurk met een mega zwarte strik.

Waarschijnlijk hangt Jessica Biel in elke jongenskamer, maar haar jurk kon wel wat spannender. De roze halteroutfit met zwarte ceintuur van Oscar de la Renta mag van mij in het groepje van Jada Pinkett-Smithen Rachel Weisz.

Jessica Biel
Kirsten Dunst

Kirsten Dunst’s jurk à la Charleston komt uit de Chanel haute couture collectie van dit jaar. Het is gewaagd. Net als Penélope’s kijk-naar-mij jurk is Dunst’s outfit iets wat je gelijk leuk vind of meteen op je zwarte lijst zet.

Jennifer Lopez deed het met Marchesa. Haar Griekse empirejurk met mega blingstenen behoort wel tot mijn personal favourites.

Jennifer Lopez

I love Kirsten Dunst’s Oscar look, dat is mijn favoriet. Wie is volgens jou de Queen of Oscars? (Nana)

Deel dit artikel
Back to top