Fashion

10x modeboeken voor onder de kerstboom

O denneboom, o denneboom. Wat vind wij modeboeken toch wonderschoon. Om je een beetje te helpen met het opstellen van je verlanglijstje, hebben we een top 10 opgesteld met modisch leesvoer voor onder de kerstboom!

10x modeboeken voor onder de kerstboom vogue covers 10x modeboeken voor onder de kerstboom chanel

Links: We kunnen ons eigenlijk niet voorstellen dat iemand Vogue Covers (€ 22,99) van Robin Derrick en Robin Muir niét leuk zou kunnen vinden. Dit boek brengt namelijk de meest betoverende, spraakmakende en vooruitstrevende covers van de modebijbel samen in één werk.

Rechts: Een modehuis als Chanel verveelt nooit, zo moet ook Daniele Bott hebben gedacht. Zij kreeg het team achter het merk zover om speciaal voor het boekwerk Chanel (€ 30,99) haar privé archieven te openen. Hierdoor kunnen wij wegzwijmelen bij looks uit verschillende decennia, van de roaring twenties tot nu. Tijdloze mode, dus ook een tijdloos boek!

10x modeboeken voor onder de kerstboom mode van a tot z

Mode van A tot Z (€ 19,95) is het mooie resultaat van een samenwerking tussen modejournalist Georgette Koning en illustrator Piet Paris. In dit modewoordenboek staat C voor Collectie, O voor Ordinair en Y voor Yves Saint Laurent. Het alfabet zoals het zou moeten zijn, als je het ons vraagt!

10x modeboeken voor onder de kerstboom eco fashion 10x modeboeken voor onder de kerstboom fashion jewelry

Links: Verantwoorde mode, het klinkt zoveel suffer dan dat het in werkelijkheid is. Eco Fashion (€ 27,99) van Sass Brown bewijst dit nog maar eens, met prachtige mode die leuk is voor jezelf én goed voor de wereld om ons heen.

Rechts: Eksters die we zijn, houden we wel van wat statement sieraden op de catwalk. In Fashion Jewelry (€ 30,99) van Maia Adams vind je een overzicht met de meest prachtige colliers, armbanden, ringen en oorbellen van maar liefst 33 internationale sieradenontwerpers. Deze vaklui hebben samengewerkt met onder meer Alexander McQueen, Lanvin en Vivienne Westwood.

10x modeboeken voor onder de kerstboom how to set up and run a fashion business 10x modeboeken voor onder de kerstboom richard avedon

Links: Heb je er altijd al van gedroomd je eigen fashion label op te zetten, maar is het allemaal nog een ver-van-je-bed-show? Dan is How to Set Up & Run a Fashion Label (€ 22,99) van Toby Meadows een geschikt boek. Je leert van alles over de beginselen van marketing, PR, produceren en financiën. Een typisch gevalletje leuk en leerzaam!

Rechts: Avedon Fashion 1944-2000 (€ 70,99) van Carol Squiers en Vincent Aletti blikt terug op de imposante carrière van fotografiegod Richard Avedon. In het boek vind je meer dan 200 kiekjes en documenten van de Amerikaanse fotograaf, van wereldberoemde Vogue of Harper's Bazaar editorials tot persoonlijke brieven.

10x modeboeken voor onder de kerstboom fashion tekenen en illustreren

Ook voor de crea bea's die wel weten hoe ze met een kleurpotlood en verfkwast om moeten gaan (of dit juist willen leren), hebben we een interessant modeboek gevonden. In Fashion tekenen en illustreren (€ 19,95) geeft Anna Kiper stap voor stap weer hoe je je eigen mode-illustraties creëert en ze maakt hierbij gebruik van verschillende media.

10x modeboeken voor onder de kerstboom stephen jones 10x modeboeken voor onder de kerstboom fashion theory

Links: Stephen Jones staat bekend als de hoedenkoning van de fashion business. Meer dan terecht dus, dat er boek aan hem is gewijd. In Stephen Jones & het accent op mode (€ 49,95), dat is samengesteld door Hamish Bowles en Judith Clark, vind je naast beelden van kekke hoedjes ook teksten over Jones van onder meer Anna Wintour en Suzy Menkes.

Rechts: Fashion Theory (€ 33,99) van Malcolm Barnard is niet your average fashion book en vooral geschikt voor de boekenwurmpjes onder ons. Deze pil gaat flink de diepte in en geeft een uitgebreid overzicht van interessante theorieën over mode.

Heb jij een modeboek op je Christmas wish list staan?

Zin gekregen in nog meer fashionable lijstjes? Wij voorzien je er graag van.

- 10x modellen stellen

- 10x behind the scenes bij modebedrijven

- 10x Disney in de mode

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top