Fashion

IKKS SS12: Urban Beach en Romantic Safari

Terwijl het kwik blijft dalen en we massaal knit wear en snowboots inslaan, kijken wij optimistisch vooruit naar de lente-zomercollecties, zoals die van IKKS.  De zomercollectie van IKKS voor 2012 is casual chic met verschillende stijlen, van Urban Beach tot Romantic Safari. Geschikt voor elke gelegenheid: een stranddag, een namiddag in de stad of een romantische zomeravond in het park.

 

Zomercollectie 2012

Voor de urban beach look wordt een denim tuniek nonchalant gedragen met blote benen en ruffled boots. Safari jasjes, parka’s van coated katoen en blousjes met kant zorgen voor een romantische safari stijl. Dit alles in een uiteenlopend kleurenpalet van khaki, zwart, marine en ecru met enkele flitsen van rood en kleine prints van micro vichy en strepen.

IKKS

Het label is opgericht in 1987 door de Franse ontwerper Gérard Legoff, met de bedoeling affordable, trendy kinderkleding op de markt te brengen. Omdat de naam ‘X’ niet bruikbaar was als merknaam, is gekozen voor het fonetische IKKS. Pas 12 jaar later, in 1999, lanceerde het succesvolle kinderlabel de eerste vrouwencollectie en in 2003 maakte de mannencollectie zijn intrede. IKKS is uitgegroeid tot een Frans high-end, ready-to-wear label met 315 winkels wereldwijd, waarvan 3 in Nederland (Women en Kids in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam en één winkel in Den Haag). Begin dit jaar is de ook de Nederlandse webshop geïntroduceerd.

IKKS SS12

IKKS SS12

Ben jij geïnspireerd en loop jij deze zomer in de stijl van IKKS?

(Door: Daphne)

(Beeld: IKKS)

Deel dit artikel
Back to top