Fashion

Valentino lanceert online museum

Wat betreft modetentoonstellingen, zien we steeds meer modehuizen hun archieven in musea showen. Jean-Paul Gaultier, Marc Jacobs voor Louis Vuitton, McQueen gingen hen al voor, maar nu is het de beurt aan Valentino en zakenpartner Giancarlo Giametti. Zij pakken het alleen anders aan en lanceren een online museum.

Valentino

Valentino Garavani start samen met zijn zakenpartner Giancarlo Giammetti een online platform, maar ze noemen het zelf liever een online museum. Het online museum, Valentino Garavani Virtual Museum , is een uitgebreide online archief van het werk van Valentino. De website wordt vandaag voor een beperkt publiek gelanceerd, maar gaat 5 december pas echt de lucht in.

Valentino online museum

Deze schets is slechts één ruimte (gevuld met rode avondjurken: Valentino's handelsmerk) uit Valentino Garavani Virtueel Museum.

Virtueel museum

Op de website zullen foto’s, schetsen, creaties en video’s van fashion shows te zien zijn en dat allemaal in de vorm van een virtueel museum. Het is de bedoeling dat Valentino's complete archief in het online museum komt. Valentino is dolenthousiast over het nieuwe project: "Ik zie het als deel van mijn erfenis. Ik ben blij dat duizenden studenten, jonge ontwerpers en modeliefhebbers mijn werk kunnen bestuderen op een gemakkelijke en uiterst toegankelijke manier."

Wat vind jij van deze nieuwe ontwikkeling: een online museum?

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top